Overnachten op Ameland

Overnachten op Ameland

Nog een paar maanden en dan is het weer meivakantie (1 mei t/m 9 mei). Traditiegetrouw is dit de vakantie waarin veel Nederlanders op zoek gaan naar een vakantie in eigen land. Om toch het vakantiegevoel te krijgen zoeken veel van deze landgenoten het strand op. Bijvoorbeeld het strand van Noordwijk, waar ik jarenlang gewoond heb. Maar ook het strand van Ameland wordt met het jaar populairder. In dit artikel geef ik je tips voor overnachten op Ameland.

Campings zat op Ameland

De meivakantie is meestal net warm genoeg om in een tent te overnachten op Ameland. Dat is dan ook wat veel Nederlanders doen als ze het eiland bezoeken. Het boeken van een camping is zo gedaan en je mag op Ameland gewoon rijden met de auto. Geen gesjouw met zware spullen voor je bij je tent aangekomen bent dus. Er zijn campings zat op Ameland, dus je vind er altijd een camping die past bij jouw wensen en jouw gezin.

Een populaire bestemming is Camping Duinoord. Op deze prachtige camping zet je je tentje neer midden in de duinen. De camping is heel centraal gelegen en dus dicht bij allerlei toeristische bezienswaardigheden. Ook zit je bijna direct met je kont op het strand. Wat wil een mens nog meer als je gaat overnachten op Ameland? Heb je geen eigen tent, dan is ook dat geen probleem. Camping Duinoord heeft een uniek Rent a tent Glamping concept waarmee je eigenlijk niets mee hoeft te nemen, behalve misschien je eigen beddengoed. Glamping op Ameland, ik wil het meemaken!

Huur een huisje op Ameland

Als een camping niet echt jouw ding is, dan bestaat er ook de mogelijkheid om een huisje te huren op dit prachtige eiland. Er zijn veel mogelijkheden om een huisje te huren op Ameland via AirBnB, maar ook de VVV van het Eiland kan je de weg wijzen als je op zoek bent naar een leuke bungalow om te huren. Zoveel mensen, zoveel wensen en dat is ook iets wat de Amelanders niet zijn vergeten.

Zoek je op Ameland naar een huisje, vergeet dan niet dat de dorpskernen van Hollum en Nes autoluw zijn. Kom je dus uit bij een appartement dat je wil huren in deze dorpen, check dan van te voren of je er met de auto kunt komen. Verder is het goed om te weten dat honden op Ameland niet overal los mogen lopen. Kijk dus van te voren na waar je jouw viervoeter mag laten uitrazen als je een hond meeneemt op vakantie.

Wat is er te doen op Ameland

Er is genoeg te doen als je op vakantie gaat naar Ameland. Of je nu kiest voor een actieve vakantie met fietsen, wandelen, surfen en kiten, of juist een culturele vakantie met bezoeken aan de vuurtoren van Ameland, musea en misschien een stuk waddenlopen. Als je op vakantie gaat met kinderen is Ameland de vakantiebestemming bij uitstek. Ook voor kinderen is er namelijk zat te doen. Rondritten met een huifkar, robbentochten en misschien zelfs parachute springen!

Dagje Ameland

Wil je niet een hele week vakantie op Ameland spenderen, dat is ook zeker geen verplichting. Als je er vroeg bij bent is een dagje Ameland ook zeker te doen. Blijf je overnachten op Ameland, dan gun je jezelf het ideale weekendje weg. Bezoek bij aankomst de leukste toeristische trekpleisters, boek een hotel of appartement op Ameland en de volgende dag pak je nog snel de vuurtoren of een rondvlucht alvorens je weer naar huis vertrekt. Ameland is het ideale eiland voor een kort verblijf of weekend weg.

Overnachten op Ameland
Wat is er te doen op Ameland
Kunst op Ameland
Geen reactie's

Geef een reactie