Alles wat je nodig hebt voor een kinderkamer

Alles wat je nodig hebt voor een kinderkamer

Het plannen van hoe de kamer van je baby eruit zal zien, is een van de leukste onderdelen om je voor te bereieden op een nieuwe baby. Hoe zal het eruit zien? Komt er een centraal idee? Wat zijn de “must-haves” en “nice-to-haves” voor de kinderkamer? Deze checklist voor de babykamer vertelt je wat je nodig hebt en wat je kunt overslaan voordat de baby komt. Een ding dat misschien niet relevant lijkt, is een vloerkleed zoals een jute vloerkleed, maar het is essentieel in een kinderkamer. Dit is vanwege het comfort dat het jou en je kleintje biedt tijdens het spelen of gewoon als ze in de kamer zijn.

Tapijt

Wil je de kinderkamer een vleugje kleur geven? Breng een mooi gekleurd vloerkleed zoals een rond vloerkleed jute voor de babykamer om het te laten opvallen. De kinderkamer zal aparte ruimtes hebben om te slapen, luiers te verschonen en de baby te voeden. Het lijkt misschien alsof de wieg, de commode en de verpleeg stoel overal aanwezig zijn. Breng een vloerkleed mee om de look samen te binden en het eruit te laten zien als één geheel. Als je een slapende baby in de wieg legt, wil je de baby niet wakker maken met je voetstappen als je weggaat. Je hebt een witte ruis machine nodig om geluiden te blokkeren. Echter is een kleed in de babykamer ook zeer geschikt om een ​​deel van het geluid te dempen.

Een kribbe

Je baby heeft een veilige slaapplaats nodig die vlak en stevig is. Leg je baby niet in de wieg met dekens, kussens, knuffels, wieg bumpers of andere items. Gebruik in het bedje van je baby alleen een hoeslaken. In de opbergruimte onder de wieg is echter wel plek. Daaronder is een goede plek om spullen op te bergen en op te ruimen. Vergeet niet dat je ook een matras voor de wieg moet kopen. Koop dus niet alleen een losse wieg zonder ook een bijpassend matras aan te schaffen. Je moet ook waterdichte matrasbeschermers hebben. Als het om lakens gaat, is het beter om te veel te hebben dan niet genoeg. Tussen spit-up en natte luiers, moet je de lakens mogelijk meer dan eens per nacht verwisselen. Minimaal drie hoeslakens zijn het beste.

Een commode

Dit is een geweldige kans om ruimte te besparen en twee dingen tegelijk te gebruiken door een aankleedkussen op een dressoir of ander opbergmeubel te plaatsen. Je kunt luiers, doekjes en luiercrème binnen handbereik houden in een caddy of de bovenste la van een dressoir. Hierdoor heb je ook geen doekjes verwarmer nodig. Voor het aankleedkussen heb je minimaal twee hoezen nodig.

Kinderkamer
Geen reactie's

Geef een reactie