4 tips voor een aanstaande vader

4 tips voor een aanstaande vader

Sta jij op het punt om vader te worden? Dan is deze blog perfect voor jou! We behandelen 5 tips die het leven voor een aanstaande vader aanzienlijk leuker en makkelijker maken. Vaderschap, het is geen hogere wiskunde maar ook zeker niet het makkelijkste wat er is! Heb jij iemand in je vriendenkring die binnenkort vader wordt? Neem dan eens een kijkje op deze website voor de leukste cadeaus voor een aanstaande vader.

Bereidt jezelf voor op de bevalling

 Iedereen weet dat het de vrouw is die de baby ter wereld brengt en het meeste werk verricht tijdens het laatste deel van de zwangerschap. Echter, jij als man kan je ook zeker angstig en gespannen voelen. Om de bevalling makkelijker te maken voor jou zijn er een aantal bewezen methodes waardoor jij beter met deze angst kan omgaan.

  • Bezoek de verloskamer een van te voren. Hierdoor ben je bekend met de ruimte en heb je rustig de tijd om een aantal vragen te stellen aan de verloskundige die op dat moment aanwezig is! Vaak geldt de vuistregel: Hoe beter je bekend bent met de omgeving hoe meer ontspannen je bent.
  • Er zijn ontzettend veel zwangerschapscursussen te vinden. Ga er eens naar toe of ga eens een keertje mee met jouw geliefde.

Leer flesvoeding klaarmaken

Flesvoeding klaarmaken voor de baby is niet heel lastig. Wel is het noodzakelijk dat de juiste stappen gevolgd worden en het flesje goed gereinigd wordt na gebruik. Als je besluit om van te voren alvast een aantal flesjes te maken is het belangrijk om te weten dat een flesje maximaal 8 uur gekoeld bewaard kan worden.

Ook is het handig om dit proces van te voren al een paar keer te oefenen. Hierdoor hoef je je partner (die haar rust hard nodig heeft) niet om 4 uur ´s nachts wakker te maken.

Leer een luier verschonen

Naast het geven van voeding, rust en een warm badje is het verschonen van de luier een taak waar je als startende ouder snel mee te maken krijgt. In het begin zal dit zeker een beetje klunzig en onhandig gaan, maar na een tijdje wordt dit een tweede natuur!

In het eerste halfjaar moet je de luier van de baby zo’n 8x per dag verschonen. Je kan begrijpen dat je hier na een tijdje erg handig in wordt! Ook zal je snel ontdekken wat de meest efficiënte manier is om je baby weer schoon te krijgen is. Veel ouders maken gebruik van babydoekjes, deze zijn niet altijd even fijn voor de huid van de baby. Om huidirritatie te voorkomen is het handiger om een stukje katoen met warm water te gebruiken

Hoe lang moet de baby slapen?

 Genoeg slaap krijgen is erg belangrijk voor jonge kinderen en baby’s. Al vroeg in het leven maakt een mens een enorme ontwikkeling door die van invloed is om de hersenen, het lichaam en het gedrag die de basis vormt voor verdere ontwikkeling.

Uiteraard wil jij het allerbeste voor je baby dus zorg ervoor dat er genoeg rust gegeven wordt. Hoewel de grootste periode van slaap ‘s nachts gebeurd, is het niet vanzelfsprekend dat de baby onafgebroken doorslaapt. Het is heel normaal voor een baby om overdag een dutje te doen om voldoende slaap te krijgen. Pasgeborene slapen overdag meestal een uurtje of 3 a 4, dit neemt af naarmate ze ouder worden. Hieronder heb ik een tabel gemaakt waarin precies duidelijk is hoeveel slaap een baby nodig heeft.

Fase Leeftijdsklasse Aanbevolen slaapuren
Baby 1 tot 10 maanden oud 14 tot 17 uur per dag
Dreumes 10 tot 24 maanden oud 12 tot 15 uur per dag
Peuter 2 tot 4 jaar oud 11 tot 14 uur per dag
Kleuter 4 tot 6 jaar oud 10 tot 13 uur per dag
4 tips voor een aanstaande vader
Geen reactie's

Geef een reactie