Waarom ik een alarmsysteem heb

Waarom ik een alarmsysteem heb

Voorheen dacht ik altijd dat ik geen alarmsysteem nodig had. Tot ik door een bevriende blogger gewezen werd op een aantal dingen waar ik eerder nog geen rekening mee had gehouden. Zo geef ik vrij open een beeld van wat ik meemaak en daarmee ook wat ik allemaal in huis heb. Daar maak ik overigens ook nog eens foto’s van, dus als inbreker weet je zo waar alles bij mij in huis staat. Nu heb ik geen contant geld in huis liggen en is alle apparatuur gemiddeld derdehands, maar toch is een alarm inmiddels geen overbodige luxe.

Het alarm gaat af als je binnen probeert te komen

Daarom besloot ik een tijdje terug om mijn huis te voorzien van een professioneel alarm. Ik verzamelde alle alarmsystemen info om mij goed in te lezen. Niet alleen om mijn spullen, maar ook Morris en mijzelf te beschermen. Ik slaap als een blok en kan niet garanderen dat ik wakker wordt als de eerste de beste inbreker mijn huis in probeert te komen. Het alarm gaat af als je binnen probeert te komen zonder de alarmcode in te toetsen. Ook de ramen zijn voorzien van beveiliging, dus mijn huis lijkt nu zo ongeveer op een zwaar bewaakte gevangenis.

Tenminste, dat overdrijf ik. Van de buitenkant zie je niet dat er een alarm is geplaatst. Op wat sensoren na is mijn huis een heel fijn appartement in Breda Noord. Je kan ook nog gewoon naar buiten in tegenstelling tot de gemiddelde gevangenis. Wel moet je een code intypen als je naar binnen wil en moet je de alarmcode niet vergeten, anders staat er binnen de kortste keren een klein wit autootje voor de deur.

Alles van het alarm kan op afstand geregeld worden

Als ik niet thuis ben kan ik alles op afstand regelen. Met een app op mijn telefoon kan ik zien wanneer de bel gaat en wie er voor de deur staat. Ook kan ik, mocht ik dat willen, de deur voor iemand open doen terwijl ik niet thuis ben. Superhandig als ik aan het werk ben en er wil iemand een kopje suiker lenen of mijn planten water geven! Ook kan ik als ik dat wil het alarm op afstand aanzetten of juist uitzetten. Het kost even wat moeite en wat technisch inzicht, maar uiteindelijk kan een kind de was doen.

Door mijn alarm voel ik me veilig

Het is een heel raar idee dat ik me door een stukje technologie een heel stuk veiliger voel, maar dat is wel de realiteit op dit moment. Het alarm zal er niet voor zorgen dat kwaadwillenden buiten blijven, maar zorgt er in ieder geval voor dat ik weet wanneer dit zo is. Ook heb ik het helse geluid gehoord dat zo’n alarm kan voortbrengen en ik denk niet dat een inbreker lang in een huis wil blijven waar het zo’n takkeherrie is.

Toch moet ik uitkijken voor een gevoel van schijnveiligheid. Alleen een alarm is niet  genoeg. Gelukkig is mijn woning ook voorzien van sloten met een keurmerk en doe ik netjes alle ramen en deuren op slot. Ik maak me inmiddels ook geen zorgen meer dat mijn kind ontsnapt, want dat is met dit degelijke hang en sluitwerk sowieso niet meer mogelijk. Wil jij nu ook je huis beveiligen, download dan de checklist alarmsystemen. Dan zijn jij, de mensen om jou heen en jouw spullen binnenkort ook een stuk veiliger.

Alarm in huis
Geen reactie's

Geef een reactie