Time management is geen overbodige luxe voor ons huishouden

Time management is geen overbodige luxe voor ons huishouden

Hier in huis hebben we niet echt last van het door de overheid opgelegde thuisblijven. Social Distancing is namelijk een soort van standaard setting hier. Hier schort het voornamelijk aan time management . Met twee thuiswerkende ouders is het vaak goed plannen om Morris van voldoende input en tijdverdrijf te voorzien. Normaal gesproken paste de moeder van Fleur op woensdag en donderdagochtend op Morris, maar dat is nu helaas geen optie. Ik neem je mee in hoe een dag er voor ons uitziet.

Stress tijdens ons ochtendritueel

Iedere ochtend begint bij ons met een soort standaard ochtendritueel. Rond een uur of acht wordt Morris wakker en fungeert daarmee als een soort wekker voor mij. Ik stap dan uit bed om samen met Morris de dag te beginnen. Fleur laat ik nog even liggen aangezien zij meer slaap nodig heeft dan ik. Ik verschoon Morris zijn luier, trek schone kleren aan en maak ontbijt. Morris heeft ondertussen zelf Netflix al aangezet en samen eten we dan een broodje. Terwijl Morris eet en tv kijkt check ik mijn e-mail.

Na het checken van de e-mail begint eigenlijk de stress. Morris is bijna klaar met eten, de hond moet uit, maar ik wil ook nog reageren op een belangrijke mail van een klant. Fleur ligt nog op bed en het eerstkomende uur gaat daar geen verandering in komen. Hoe gaan we dit aanpakken? Gelukkig kom ik niet  uit een ei en zet ik Morris in de kinderwagen. We gaan een stukje lopen met de hond in het park. Tijdens het lopen kan ik in ieder geval een antwoord naar de klant mailen en een artikel delen op mijn Facebookpagina.

Time management voor professionals

Na een lang rondje met de hond is het voor Morris even tijd om te spelen. Dat geeft mij wat tijd om een artikel te schrijven en Morris kan zich vermaken met Duplo of zijn brandweerwagen. Met een half oog let ik op of hij geen streken uithaalt en met het andere anderhalve oog schrijf ik een blog. Helaas kan ik niet mijn volle aandacht bij mijn werk houden dus besluit ik keer op keer om het schrijven van mijn artikel uit te stellen tot zijn dutje. Samen maken we dan een Duplo bouwwerk.

Inmiddels is Fleur wakker en maak ik voor haar een cappuccino en een broodje. Vanaf dit moment komt er echt een stukje time management voor professionals. Naast ouders en eigenaars van een bedrijf zijn we namelijk ook nog steeds geliefden. Het is moeilijk om die drie dingen en eigenlijk nog zo veel meer op te delen in stukken. Daarom waaien we gedurende de dag gewoon met de wind mee. Er is geen planning en er is sowieso geen balans. Wellicht tijd voor een cursus time management?

Zodra Fleur aan het werk gaat stopt voor mij alles wat met werken te maken heeft en gaat mijn hele focus op Morris. Die focus duurt vaak tot we gegeten hebben en hij naar bed gaat voor een dutje. Dit is vaak rond een uur of half één. Om half één gaat mijn knop dan ook gelijk om en draait mijn focus zich in ieder geval voor minimaal een uur op mijn bedrijf. Blogs schrijven, SEO-plannen schrijven en dat allemaal zo gestructureerd mogelijk. Het mag een wonder heten dat ik nog ergens aan toe kom, maar dat heb ik te danken aan een eerdere cursus time management die ik volgde toen ik nog kindloos en vrijgezel was.

Morris heeft volgens mij geen idee dat zijn vader werkt

Zodra Morris wakker is gaat mijn laptop weer dicht en gaan we naar het park of doen we boodschappen. Morris heeft volgens mij geen idee dat zijn vader werkt en eigenlijk wil ik dat graag zo houden. Wel vind ik het verbazend dat een kind van net twee jaar oud weet hoe een mobiele telefoon werkt en hoe je bij de Netflix app kunt komen, maar dat doen vast meer peuters.

Mijn werkdag begint dus eigenlijk pas om 19.00 uur als de kleine man naar bed gaat. Dan kan papa even uitblazen en duikt hij achter zijn laptop. Natuurlijk praten Fleur en ik wel tijdens het werk. Ook is het hier in huis gewoon heel gezellig, maar ik ben heel blij als de drukte weer een beetje voorbij is en we samen onze tijd wat beter kunnen managen. Prioriteiten stellen schijnt daarbij heel belangrijk te zijn, dus misschien dat ik één van de bedrijven moet stoppen. Stoppen met Papablogger is wat mij betreft geen optie, dus dan met ik het stoppen met Zen SEO overwegen. Die keuze wil ik alleen nu nog niet maken.

Time management - Spelen met je kind
Mama werken
Tijd voor een dutje
Geen reactie's

Geef een reactie