Testalize.me Snel Online en Anoniem testen of je een SOA hebt

Testalize.me Snel Online en Anoniem testen of je een SOA hebt

Wie van jullie heeft er weleens een SOA gehad? Een vraag die je niet snel zal horen en waarop ook niet heel snel een eerlijk antwoord zal komen. Het is heel belangrijk dat we allemaal open zijn over Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. Het verzwijgen van een SOA kan namelijk verstrekkende gevolgen hebben.

Ik ben in die tijd weleens vergeten om veilig te vrijen

In een ver verleden heb ik als barkeeper gewerkt in het Spaanse Salou. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen wat je daar doet als je je verveelt.. Om een klein tipje van de sluier op te lichten: Deze barman werkte tot 01.00 en ging daarna door naar de kroeg. Daar aangekomen kwam ik verschillende gasten en bekenden tegen van eerder die avond en ook grote hordes toeristen. De papablogger die toen nog geen papa was en ook geen blogger sloeg aan het versieren. Toegegeven, ik ben in die tijd weleens vergeten om veilig te vrijen en heb in Salou ook een SOA opgelopen. Zou jij dat vertellen als je in de periode daarna nog meer mensen wilde versieren? Ook als je weet dat dat je kans op een stevig robbertje stoeien heel erg zou verkleinen?

Ik heb dat stom genoeg niet gedaan. Wel heb ik sinds de SOA in Salou altijd veilig seks gehad. Veel van mijn collega’s deden dat niet en hebben op die manier een heuse SOA-epidemie door het toeristendorp gejaagd. Nu is het niet zo dat heel Salou krabbend door de straten liep. Dat is namelijk het ding met SOA’s, vaak merk je pas dat je er één hebt als het te laat is. Als het dan te laat is, dan moet je naar de huisarts, waar de dure test van je Eigen Risico af gaat of moet je naar de GGD, waar de test vaak ook niet gratis is.

Snel Online Anoniem

Inmiddels is er een bedrijf dat jou een SOA-test af laat nemen zonder dat je daarvoor naar de huisarts of GGD hoeft. Deze test is ontwikkeld door testalize.me. Met testalize.me test je zelf op SOA’s. Snel. Online. Anoniem. Gebruikers nemen zelf lichaamsmateriaal af en sturen dit naar hun lab. Daar volgt de analyse en binnen 48 uur kan de uitslag – met een unieke code – worden opgevraagd. Door diagnostiek te anonimiseren en te digitaliseren dalen kosten en nemen zij barrières weg. De tests liggen zelfs al bij huisartsen en worden gebruikt door een aantal GGD’s.

De manier waarop testalize.me te werk gaat is ideaal voor bijna alle doelgroepen. Pubers hoeven niet  beschamend bij de huisarts te zitten bang te zijn dat hun ouders erachter komen. Studenten hoeven niet meer de walk of shame naar de GGD te doen en een smoes te verzinnen dat ze in de prostitutie zitten, zodat de test gratis is. Zelfs vreemdgaande toekomstige vaders (niet doen mannen!) kunnen op deze manier veilig hun partner en hun ongeboren kind beschermen.

Nog te veel ongeboren kinderen worden namelijk besmet met een SOA

Ik kijk nu even speciaal naar de mannen met een zwangere partner. Nog te veel ongeboren kinderen worden namelijk besmet met een SOA doordat de man niet de vaste partner is van de zwangere vrouw of doordat de vader een keer van twee walletjes heeft gegeten. Hier ga ik niet over oordelen. Waar ik wel over oordeel is dat je door het geheim te houden en onveilig te vrijen een SOA over te brengt op de moeder en daarmee ook vaak op het ongeboren kind. Dit leidt vaak tot problemen.

Van chlamydia is bekend dat het de kans op voortijdig breken van de vliezen of te vroege weeën verhoogt. Ook kan het een oogontsteking of een longontsteking veroorzaken bij de pasgeboren baby. Syfilis kan zelfs zorgen voor verschillende geboorteafwijkingen en je doet er dus goed aan om bij een besmetting zo snel mogelijk te handelen. Schaam je niet en neem contact op met de huisarts over een behandeling.

Wil je nu anoniem zo’n SOA-test van Testisize.me winnen? Ik ga er voor zorgen dat je altijd anoniem kan checken of je een SOA hebt. Check mijn Instagram hoe je een test kan winnen.

Dit is geen doe het zelf SOA test
Geen reactie's

Geef een reactie