Schoonmaken in een vreemd huis

Schoonmaken in een vreemd huis

Zoals jullie misschien wel weten ben ik momenteel hard op zoek naar een huis. In de tussentijd slaap ik bij familie en vrienden. Hoewel dit geen échte oplossing is zijn er af en toe mensen die je écht uit de brand helpen. Zo was er een oud collega die mij aanbood om de hele maand september in haar huis te verblijven, terwijl zij die maand op vakantie ging. In ruil daarvoor hoefde ik enkel de katten te verzorgen, de planten water te geven en het huis netjes te houden. Inmiddels is de maand september voorbij en slaap ik nu bij mijn moeder, maar toch neem ik jullie mee in mijn september en hoe ik het huis heb netjes gehouden.

De eerste dagen in een vreemd huis

De eerste dagen in een vreemd huis zijn altijd een beetje raar. Je moet je omgeving nog leren kennen en ook weet je nog niet waar alles staat. Ik kan jullie oprecht vertellen dat ik de eerste avond als een soort versteend beeld op de bank heb gezeten. Voor het eerst in lange tijd was ik helemaal alleen en dat was best confronterend. Gelukkig wist ik mezelf snel te herpakken en kon ik met een zak chips en een fijne film op Netflix de avond vullen. Na de film en een hete douche dook ik mijn bed in.

Kattenbak om de dag in de gaten houden

Aangezien ik beloofd had om voor de katten te zorgen hoorde ook het verschonen van de kattenbakken bij mijn taak als oppasser. Om het huis niet al na een paar dagen naar kattenpis te laten ruiken nam ik mezelf voor de kattenbak om de dag in de gaten te houden. Dit was maar goed ook, want de drie katten konden een aardige drol draaien.. Met een schepje en een fles HG tegen kattenbakgeur ging ik de bak te lijf. Nog nooit had ik een kattenbak verschoond, maar uiteindelijk is het allemaal heel simpel. De hele maand lang heb ik van kattenbakgeur geen last gehad.

Huishouden in een vreemd huis

Naast de kattenbak is het natuurlijk ook fijn om je eigen leefomgeving een beetje schoon te houden. Ik besloot mijn normale ritme aan te houden en ’s ochtends het huishouden te doen. Met een muziekje aan en de deur open haalde ik om de drie dagen een stofzuiger door het huis en elke ochtend haalde ik de vaat van de vorige dag uit de vaatwasser. Ook verschoonde ik iedere week mijn bed. Dit was niet zonder reden, want mijn zoon Morris zou om de week blijven slapen en hoewel hij gewoon in zijn eigen campingbedje slaapt, wil ik dat hij ook bij zijn vader in een schoon bed terecht kan als dat nodig is.

Morris is een echte peuter en wil dus nog weleens knoeien

In de weken dat ik alleen was kon ik het huishouden tot een minimum beperken. Ik had veel gesprekken buiten de deur en was daarom vaak pas tegen het avondeten thuis. In de weken dat Morris bij mij was, was het een heel ander verhaal. Morris is een echte peuter en wil dus nog weleens knoeien, kruimelen of morsen. Gelukkig deed hij dit vooral op zijn eigen kleren en niet op de bank of vloerkleed. Slechts één keertje morste hij per ongeluk op de bank, maar deze vlek was zo verwijderd met wat vlekkenspray.

Na vier weken zat mijn verblijf erop. Ik ben enorm blij geweest dat ik in deze tijd een plekje had voor mezelf waar ik in alle stilte het uitgaan van mijn relatie heb kunnen verwerken. Ook ben ik blij dat ik nog steeds in staat ben een huishouden te runnen en het huis meer dan schoon heb achter kunnen laten aan mijn oud collega. Ik hoop dat ik snel een huis of appartement kan vinden waar ik mij definitief kan vestigen, zodat ik ook daar een voorbeeldig huishouden kan voeren.

Schoonmaken in een vreemd huis
Vlekken schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie