Oude doelen evalueren en nieuwe doelen stellen

Oude doelen evalueren en nieuwe doelen stellen

Dit jaar word ik veertig. Voor velen een mijlpaal, maar voor mij eerder een soort tussenstand. Waar ben ik en waar had ik willen zijn? Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen zijn veel van mijn doelen vorig jaar gestrand. Een relatie hebben was geen doel op zich, maar veel doelstellingen waren daar wel aan verbonden. Toch wordt het nu eens tijd om de balans op te maken en nieuwe doelen te stellen voor als ik vijftig wordt. Gelukkig is een Abraham huren nog iets te vroeg, maar toen ik jonger was vond ik mensen van veertig altijd oud. Toch voel ik me niet oud en heb ik het idee dat de toekomst nog een hoop voor mij in het verschiet heeft.  Daarom deel ik met jullie de doelen die ik had en de nieuwe doelen die ik heb gesteld aan het begin van dit jaar.

Een goede vader zijn

Op de dag dat Morris geboren werd beloofde ik hem dat ik een goede vader zou zijn. Later stelde ik mezelf ook echt dit doel. Door er voor mijn kind te zijn, al mijn beslissingen te nemen met zijn welzijn in het achterhoofd en hem te voorzien in een gelukkige jeugd hoop ik dat ik dit doel inmiddels redelijk heb gehaald. Morris is op het moment van schrijven nog net geen drie jaar oud en groeit op tot een gelukkig, bijdehand en vlot sprekend mannetje. Hij noemt mij zijn beste vriend en ik hoop dat hij weet wat dit betekent en dat hij het niet heeft gekopieerd van Casper en Emma of een ander televisieprogramma…

Een dak boven mijn hoofd

Hoewel ik mijn vorige verjaardag nog Koos dakloos was, heb ik inmiddels weer een fijn appartement in één van de slechtste buurten van Breda. Hier merk je niet heel veel van als je er niet op let en het appartement is groot genoeg voor Morris en mij. We hebben fijne meubels en wat er nog niet is, dat komt er zo snel mogelijk. Wel hoop ik voor mijn vijftigste verjaardag minimaal een andere plek gevonden te hebben. Deze wijk is geen wijk om een puber op te voeden. Ik heb het idee dat ik voor het einde van dit jaar zelfs naar een andere wijk ga verhuizen, waarom ik dat idee heb weet ik niet.

Weg met alle schulden voor mijn veertigste

Door verschillende oorzaken is mijn financiële situatie momenteel niet al te best. Zonder verder te veel op de oorzaken in te gaan wil ik met  jullie delen dat mijn doel om voor mijn veertigste geen schulden meer te hebben waarschijnlijk net niet gehaald gaat worden. Op dit moment is er nog ongeveer EU 10.000,- schuld over. De meeste schulden die ik heb zijn aan de Belastingdienst of daaraan verwante instanties als het CJIB en DUO. Dit zijn organisaties met een hele lange adem en ik vermoed dat ik hen tot de laatste cent terug zal moeten betalen.

Hiervoor heb ik duidelijke betaalafspraken gemaakt en momenteel gaat er ongeveer EU 800,- per maand naar oude schulden. Aangezien ik hoopvol ben over mijn inkomsten in de toekomst, moet het mogelijk zijn om voor 16 augustus 2021 het grootste gedeelte af te betalen. Als dat lukt heb ik voor mijn veertigste op de valreep nog een doel behaald.

Materialistische doelen

Verder heb ik met mezelf afgesproken dat ik voor het einde van dit jaar een aantal materialistische doelen mag stellen. Zo wil ik een nieuwe laptop, een nieuwe telefoon en is het echt tijd voor een nieuwe auto. Het liefst zou ik rijden in een nieuwe Volvo XC90, maar iedere andere Volvo is momenteel al een vooruitgang. Daarnaast is het mijn droom om samen met Morris op vakantie te gaan en samen te genieten van zon, zee en strand. Ik hoop dat Corona daarbij geen roet in het eten gooit en dat vakantie in 2021 tot de mogelijkheden blijft behoren.

Lange termijn doelen

Na het uitgaan van mijn relatie ben ik na gaan denken over de dingen die ik wil voor ik vijftig ben. Meet mezelf sprak ik af dat ik mij niet liet tegenhouden door beperkende gedachten. Dromen mag en omdat ik veel bezig ben met de Wet van de aantrekkingskracht is het denken in beperkende overtuigingen sowieso not done.

Dus hier gaat ie, mijn doelen voor de komende 10 jaar:

  • Een gelukkige Morris opvoeden
  • Een eigen huis in Breda
  • Een succesvol eigen bedrijf na of naast mijn huidige werk
  • Echte liefde vinden
  • Gezond, fit en vrolijk zijn en blijven
  • Een boek schrijven (eindelijk)
  • De mensen om mij heen helpen
  • Papablogger uitbouwen tot iets groots en betekenisvols

Op zich zijn deze doelen niet onhaalbaar en dankzij mijn intense verlangen naar deze doelen en de dankbaarheid die ik heb voor alle doelen die ik inmiddels al heb gehaald, ga ik er vanuit dat ik voor mijn vijftigste al deze doelen heb behaald. Ik hou jullie op de hoogte..

Doelen stellen 2021
Geen reactie's

Geef een reactie