Ons familie recept voor pannenkoeken

Ons familie recept voor pannenkoeken

Morris is dol op pannenkoeken en vooral die van ons familie recept voor pannenkoeken. Zo dol, dat hij er nu al meer dan één volledig verorbert. In het kader van Nationale Pannenkoekendag wilde ik daarom samen met Morris Pannenkoeken gaan maken. Helaas gaat Pannenkoekendag 2020 vanwege het Coronavirus niet door. Dat zal ons echter niet tegenhouden en komende 20 maart bakken Morris en ik gewoon lekker “samen” pannenkoeken.

Ingrediënten van de pannenkoek

Wat is er nu zo leuk aan pannenkoeken maken met je kind? Eigenlijk is het vrij simpel: door de beperkte hoeveelheid ingrediënten in het recept voor pannenkoeken en het simpele bakproces is het voor kinderen makkelijk om te volgen en is er snel resultaat. Morris heeft helaas nog geen geduld voor risotto met kip. Daarnaast is het natuurlijk prachtig om de ingrediënten van de pannenkoek te zien vermengen tot een glad beslag. Bij ons thuis gebruiken we namelijk geen pannenkoekenmeel uit een pakje gemengd met water. Hier in huis gaat het nog ouderwets met bloem, eieren en melk. Ik neem jullie mee in ons familierecept. Wat heb je nodig?

 • 300 gram bloem
 • 4 eieren
 • 500 ml melk
 • snuf kaneel
 • snuf zout
 • iets meer dan een snufje bakpoeder

De magie van dit recept voor pannenkoeken zit ‘m in het snufje kaneel en de bakpoeder. Door deze toevoegingen krijgen de pannenkoeken een eigen smaak en de bakpoeder maakt ze nét even luchtiger. Hoe je de ingrediënten moet mengen lees je hieronder.

 1. Doe de bloem in een beslagkom en breek daarboven de eieren
 2. Voeg vervolgens al roerend met een garde de melk door de bloem en eieren
 3. Klop het mengsel tot een glad en luchtig beslag
 4. Voeg al roerend een snuf kaneel en iets meer dan een snufje bakpoeder toe
 5. Als laatste naar smaak zout toevoegen en het beslag is klaar
 6. Maak vervolgens een pan heel warm en doe vervolgens een mengsel van olijfolie en roomboter in de pan
 7. Als de boter bijna bruin is kan de eerste pollepel beslag in de pan
 8. Als de pan licht begint te roken moet de pannenkoek gedraaid
 9. Na anderhalve minuut bakken op de andere kant is de pannenkoek klaar.

Stap voor stap wijst hij de ingrediënten aan

Morris vindt het geweldig om te kijken hoe ik pannenkoeken uit dit recept voor pannenkoeken bak. Stap voor stap wijst hij de ingrediënten aan die ik in het beslag moet doen. Nu hij iets ouder is durft hij ook zelf dingen aan het beslag toe te voegen. Zo wordt het koken voor een mannetje van twee ook een stuk interactiever. Niet alleen kijken, maar ook het doen zorgt ervoor dat hij meer feeling krijgt met koken en dat hij inziet dat eten niet zomaar op tafel verschijnt. Dat je ook wat moet doen voordat dit het geval is zorgt voor meer begrip en geduld.

Morris vind niet alleen de gewone ouderwetse pannenkoek heerlijk. Ook Pannenkoeken met spek en appel vind hij prachtig om te maken én om te eten. In het recept voor pannenkoeken kun je deze ingrediënten toevoegen tussen stap 8 en 9. Het zure van de appel, het zoute van de spek en misschien wat zoets van een beetje stroop zorgt voor een smaakexplosie die Morris en ik helemaal top vinden.

Ik hoop dat je uit de voeten kunt met mijn recept voor pannenkoeken en dat je geniet van het resultaat. Zelf is het eten van pannenkoeken iedere keer weer een feestje. Laat vooral nu we meer samen thuis zijn iedere dag een feestje zijn en maak je niet te druk om de rommel. Stay healthy, stay safe en pas een beetje op elkaar.

recept voor pannenkoeken
Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie