Masturberen mag uit de taboesfeer

Masturberen mag uit de taboesfeer

Masturberen en seks in het algemeen is nog steeds taboe. Het simpele feit is echter dat ook papa’s en mama’s gewoon masturberen. Niet allemaal natuurlijk, maar vanaf de puberteit masturbeert 84% van de mannen tegenover 67% van de vrouwen. Niet iets wat in de taboesfeer thuishoort zou je dus zeggen. Nu zal ik je geen ultieme gids voor masturberen voorschotelen, maar wel een artikel dat masturberen uit de taboesfeer probeert te halen en waar je naar kan verwijzen als je partner aangeeft dat masturberen niet meer hoort als je papa of mama bent.

Wat is masturberen?

Masturberen is een handeling uitvoeren waarmee je jezelf tot een orgasme brengt zonder dat daar een ander persoon bij betrokken is. Masturberen kan alleen met de hand, door het geslachtsdeel te stimuleren, of met hulpmiddelen, zoals vibrators of kunstvagina’s. Ook zijn er mannen en vrouwen die hun geslachtsdelen stimuleren met alledaagse artikelen als appeltaart, tafelpoten, komkommers en nog meer van dat soort zaken.

Mensen ontwikkelen gedurende hun leven zelf een manier die voor hem of haar het fijnst is en het makkelijkst of het fijnst tot een hoogtepunt leidt. Vaak gebeurt masturberen achter gesloten deuren en weet de masturberende persoon het onaneren voor iedereen te verbergen. Dit is raar want gemiddeld masturbeert meer de helft van Nederland. Ik zou dan ook willen opperen voor openheid over masturberen, vooral voor je partner. Deze openheid is vaak het eerste medicijn tegen sleur in je relatie.

Synoniemen voor masturberen

Doordat masturberen al zo lang in de taboesfeer zit, zijn er ontelbare synoniemen voor masturberen. Vooral Nederlanders zijn behoorlijk creatief als het op het verzinnen van bijnamen voor zelfbevrediging aankomt. De synoniemen lijken vooral te verschillen per geslacht en duiden vaak op de beweging of handeling die verricht wordt. Hieronder per geslacht een overzicht:

Masturberen,wand vibrator,vibrator

Synoniemen masturberen mannen

 • Fappen
 • De helm poetsen
 • Wanken
 • Tjoppen
 • Trekken
 • Sjorren
 • Onaneren
 • Rukken

Synoniemen masturberen vrouwen

 • Vingeren
 • Potje roeren
 • (Met jezelf) spelen
 • Krabbelen
 • Handjeklap
 • Jezelf bevredigen

Vanaf welke leeftijd is masturberen normaal?

De gemiddelde leeftijd waarop jongens gemiddeld beginnen met masturberen is 13 jaar. Meisjes beginnen meestal iets later en zijn rond de 14 als ze beginnen met masturberen. Aangezien zelfbevrediging nogal in de taboesfeer hangt vraag ik mij af of deze leeftijden wel kloppen. Naast dat er ook zoiets bestaat als peutermasturbatie ben ik er zelf van overtuigd dat jeugdigen steeds eerder beginnen met zichzelf te bespelen. Dat dit cijfer al jaren het zelfde lijkt is in mijn ogen dan ook onmogelijk.

De meeste pubers zullen nog geen hulpmiddelen gebruiken bij de zelfbevrediging. Het begint meestal in bed of onder de douche nadat zich de eerste opwinding heeft voorgedaan. Pubers komen op verschillende manieren in aanraking met masturbatie. Tegenwoordig vaak via internet, seksuele voorlichting en is gesprekken met vrienden en vriendinnen die op dat vlak al verder zijn.

Is masturberen gezond?

Er is niks mis met zelfbevrediging. Masturberen is zelfs gezond! Ouders willen nog weleens zeggen dat je blind of doof wordt van de hand aan jezelf slaan, maar hier is niks van waar! Voor mannen is het vooral gezond omdat masturberen ervoor zorgt dat je minder risico loopt op prostaatkanker. Daarnaast kun je door te masturberen je orgasme leren uitstellen. Ook train je met masturberen je bekkenbodemspier, waardoor je minder snel incontinent zult worden.

Voor vrouwen is masturberen vooral goed voor de mentale gezondheid. Je leert met zelfbevrediging aan wat je lekker vindt en hoe je fijn tot een hoogtepunt kunt komen. Daarnaast komen er allemaal stofjes vrij in je hersenen waar je je gelukkiger van gaat voelen.

Samen masturberen

Als zelfbevrediging voor jou niet meer in de taboesfeer hangt, of als je dit er juist uit wil krijgen, dan is het misschien eens een idee om je partner voor te stellen om samen te masturberen. Dit vergt wel wat vertrouwen, zowel in jezelf als in je partner. Tijdens de daad van zelfliefde ben je namelijk op z’n aller kwetsbaarst. Je moet niet het gevoel hebben dat je niet veilig bent in het bijzijn van je partner. Dat hij of zij je voor paal zet tijdens het vingeren of aftrekken. Ben je op je gemak om jezelf te laten gaan dan is samen masturberen een heerlijke manier om elkaar beter te leren (ver)kennen.

Wanneer je eenmaal helemaal op je gemak bent en al wat meer ervaren bent in het samen masturberen, dan is het misschien een idee om er eens wat speeltjes in te betrekken. Denk hierbij aan een wand vibrator of een vibrerende cockring. Samen kun je vervolgens kijken wat het effect van deze speeltjes op jullie libido is en of het misschien een idee is van het masturberen over te stappen naar het bedrijven van de liefde.

Geen reactie's

Geef een reactie