Hou je Pietendiscussie voor na acht uur ’s avonds

Hou je Pietendiscussie voor na acht uur ’s avonds

Iedereen die wat vindt over Zwarte Piet en dat uit in het bijzijn van kinderen, kan wat mij betreft mee in de zak naar Spanje. Zelf ben ik in de hele Pietendiscussie een soort van Zwitserland. Ik vind niet zo heel veel van Zwarte Piet en vind dat als ik er niet veel van vind dat ik daar dan mijn mond over moet houden. Waar ik wel iets van vind is de Pietendiscussie zelf. We lijken als volwassenen namelijk te vergeten waar het werkelijk om gaat, namelijk een feest voor kinderen! Het kan die kinderen zelf weinig schelen of een Piet nu zwart is of een andere kleur heeft. Ze zijn namelijk nog veel te jong om daar een echte mening over te hebben. In hun ogen is het een sprookjesachtig figuur dat snoep en cadeautjes uitdeelt, niet meer en niet minder.

Hou je Pietendiscussie voor na acht uur ’s avonds

Waar ik wel iets van vind is het welzijn van kinderen en de fantasie en het vermaak dat uitgaat van het Sinterklaasfeest. Hoe durven de grote mensen die in het bijzijn van kinderen een Pietendiscussie voeren de onschuld van deze kinderen te bederven? Hou je Pietendiscussie voor na acht uur ’s avonds, als alle gelovende kinderen lekker op één oor liggen. Waarom zijn er ouders die in het bijzijn van hun kinderen discussie voeren over het wel of niet verantwoord zijn van de huidskleur van een Piet?? Ik begrijp oprecht niet waarom je dat zou willen! Voor je kinderen is de kleur van de cadeautjesdelende persoon compleet irrelevant, maar is de fantasie springlevend. De kinderen zullen de Pietendiscussie dus zien als een directe aanval op Piet en niet op zijn kleur, met alle gevolgen van dien.

Mama, waarom vinden die mensen Zwarte Piet stom?

Het heeft geen nut om in het bijzijn van kinderen je politieke, juridische of sociologische idealen op te hangen aan iedereen die het kan horen. Demonstreren tijdens een Sinterklaasintocht vanwege de Pietendiscussie is wat mij betreft dan ook reinste kindermishandeling. “Mama, waarom vinden die mensen Zwarte Piet stom?” Ik heb de vraag al meerdere keren gehoord. Hiermee gaat Piet direct terug naar de boeman die hij een aantal eeuwen terug was en creëert men angst voor de Piet die hij geworden is. De onschuldige fantasie van het kind in scherven achterlatend zal de ideologie van anti Zwarte Piet-demonstrant enkel zijn eigen ego strelen.

Je zou jezelf daarvoor diep moeten schamen

Demonstreren tegen Zwarte Piet is in mijn ogen ook echt niet iets waar je trots op hoeft te zijn. Jezelf uitlaten over je afkeer van Zwarte Piet op een Social Media-kanaal waar ook kleine kinderen op komen ook niet. Je zou jezelf daarvoor diep moeten schamen. Dat jouw ideologie op dit moment nog niet de gangbare manier is, hoeft niet te betekenen dat je met jouw harde woorden kinderzielen moet vernietigen omwille van een Pietendiscussie. Stille revolutie heeft in onze geschiedenis vak meer teweeg gebracht dan keiharde oorlog. Je eigen kinderen inzetten als kindsoldaten tegen de huidskleur van een kindervriend is overigens net zo beschamend. Kinderen van een jaar of zeven die “Zwarte Piet is racisme!” roepen is echt de druppel wat mij betreft.

De Pietendiscussie is wat mij betreft een discussie die echt gevoerd moet worden

Het is mij volledig duidelijk dat er mensen zijn die voor of tegen Zwarte Piet zijn. De Pietendiscussie is wat mij betreft een discussie die écht gevoerd moet worden aangezien er zoveel mensen zijn die er wat van vinden. Maar laten we alsjeblieft de kinderen buiten deze Pietendiscussie laten. Laten we voor de kinderen alsjeblieft een kinderfeest houden dat in al zijn onschuld gevierd kan worden op scholen, thuis en in de winkelcentra en dorpsstraten van Nederland. Zonder dat daar een kudde huismoeders achter een hek staat te schreeuwen dat Zwarte Piet racisme is. Dat kan wel zo zijn, maar de kinderen die deze kudde zien en horen hebben geen boodschap aan jouw mening. Zij horen dat jij tegen het feest bent, tegen cadeautjes, tegen onschuld en tegen plezier. Eigenlijk ben je dus gewoon een zure trut.

Pietendiscussie, Pieten discussie, Discussie Zwarte Piet, KOZP,
Geen reactie's

Geef een reactie