Dating apps na de break up

Dating apps na de break up

Nu ik een maand vrijgezel ben begint de eenzaamheid toch wel weer een beetje toe te slaan. De behoefte aan iemand om mee te praten, te lachen en te knuffelen schreeuwt als het ware om weer losgelaten te worden. Natuurlijk is het onnozel om te denken dat ik zo vanuit de ene relatie de andere in kan stappen. Ook voor Morris zou het niet goed zijn als papa ineens met een nieuwe vriendin op de proppen komt. Toch heb ik mijn profiel op Tinder maar weer eens uit de mottenballen getrokken en ook ben ik inmiddels actief op Happn. Ik moet zeggen dat het heel leuk is om weer actief bezig te zijn op de datingmarkt en ondanks dat ik mijn ex daar niet mee vergeet zorgen dating apps bij mij ook voor een soort verwerking.

In het begin voelt het zelfs een beetje als vreemdgaan

Het is toch een beetje raar om jezelf na vier jaar tijd weer aan te melden op datingwebsites en dating apps. Je voelt je een soort van schuldig. Ja in het begin voelt het zelfs een beetje als vreemdgaan. Dat is ook niet zo raar. Als je de vorige relatie nog niet hebt verwerkt, dan zegt jouw hoofd ook gewoon: Hé, je hart is van die andere! Maar dat is echt iets waar je doorheen moet. Je plaatst je leukste foto’s, bedenkt een fijne profieltekst en bij sommige websites ook nog je voorkeuren en je kan aan de slag. Vergeet niet te werken aan een unieke openingszin! Toen mijn moeder zich aanmeldde bij 50+ dating had ze deze voorkeuren niet ingevuld en toch haar profiel online zette kreeg ze de meest verrassende voorstellen. Samen hebben we toen snel aangepast waar ze naar op zoek was.

Van een mooi bord kun je niet eten

Ook ik ben duidelijk op zoek naar een bepaald type vrouw in mijn leven. Zo heb ik mij bijvoorbeeld voorgenomen om eerst eens een tijdje te chatten in de dating app alvorens ik iemand mijn telefoonnummer geef. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat er spraken is van een klik. Ook kijk ik goed naar gemene delers in bijvoorbeeld hobby’s of levensstijl. Hoewel uiterlijk zeker belangrijk is, ben ik van mening dat er andere dingen zijn die belangrijker zijn, immers: van een mooi bord kun je niet eten.

Nou moet ik zeggen dat er vrij weinig vrouwen zijn die mij op Tinder naar rechts swipen. Waarom dat is weet ik niet, maar kennelijk wil de hedendaagse vrouw toch een mooi bord om van te eten. Op Happn is het een heel ander verhaal. Daar komen veel leuke gesprekken op gang en kan ik redelijk snel filteren of er spraken is van gedeelde interesses en een bepaalde aantrekkingskracht. Hoewel het concept van beide dating apps hetzelfde is, zie ik hier toch een duidelijk verschil. Mijn focus ligt dus inmiddels al een tijdje op deze app. Ik ben immers niet van plan om net als mijn moeder te wachten tot ik gebruik kan maken van vijftig plus dating.

Positieve aandacht

Van een afspraakje is het nog niet gekomen. Hier ben ik misschien zelf ook nog niet aan toe, maar de leuke gesprekken die ik voer zijn voor mij zeker een manier om het eindigen van mijn relatie een beetje te verwerken. Positieve aandacht van mensen van het andere geslacht geeft je toch een klein beetje het gevoel dat je nog meetelt. Dit geeft echt een boost aan je zelfvertrouwen en dat heb je na een break-up echt wel een beetje nodig. Mijn ultieme tips is dus om ondanks dat je hoofd er niet naar staat, om jezelf toch aan te melden op dating apps om op die manier wat zelfvertrouwen terug te winnen.

dating apps
Geen reactie's

Geef een reactie