Achtjes maken

Achtjes maken

Achtjes maken. Het is geen levensfilosofie, het is geen “way of life”, maar het is wel iets waar ik rekening mee houd en wat mij soms geheel toevallig overkomt. Achtjes maken. Het cijfer acht heeft geen begin en geen einde, geen losse eindjes dus. Niet voor niets is de gekantelde acht ofwel de Lemniscaat (∞) het symbool voor oneindig.

Achtjes maken

Ik probeer dus zowel in mijn persoonlijke als in mijn professionele leven zo veel mogelijk het cijfer acht terug te laten komen. Zo woon ik  in Sassenheim waar de postcode 2171 is. Een simpele rekensom brengt deze postcode terug tot het cijfer acht. Kijk maar: (2-1)*(7+1). Verder heb ik op mijn werk 3 verschillende telefoonextensies die alle drie met een vergelijkbare  som terug te brengen zijn tot het zelfde cijfer, acht dus! Bovenstaande voorbeelden zijn geheel toevallig. Net als mijn geboortedatum 16 augustus 1981 (16-8-1981). Ook deze is terug te brengen tot dit super cijfer! (16-8)+(1-9)+(8*1)=8!

Het is geen dwangneurose

Voordat jullie Jan Kooijman gaan bellen om mij op te geven voor het volgende seizoen van “Levenslang met dwang” kan ik jullie geruststellen. Het is niet zo dat ik alles op het cijfer acht hoef te laten eindigen en ik kan ook heel makkelijk in Castricum of Schijndel gaan wonen waar de postcode niet te maken is tot een acht. Staatsloten kopen doe ik echter wel altijd met een acht, de Volvo S80 blijft mijn favoriete auto en grijs (met kleurcode 808080) is samen met  spierwit mijn favoriete kleur.

Ah, een achtje! Achtjes maken in de praktijk

Ook in de niet wiskundige manier is achtjes maken iets wat ik doe in het dagelijks leven. Ik probeer zo veel mogelijk dingen af te ronden. Of in ieder geval zo te doen dat het niet nogmaals terug komt: “een achtje maken”. Het maakt net uit of dit meteen gebeurt. Het kan zomaar zo zijn dat hier meerdere jaren overheen gaat! Zo is de acht voor wat betreft het halen van een diploma nog niet voltooid. Veelal kan ik pas achteraf zeggen dat ik een achtje heb gemaakt. En heel soms gebeurt er iets vreemds of aparts waardoor een bepaalde situatie ineens is afgerond. Dan zul je mij horen zeggen/denken/murmelen: “Ah, een achtje”

Ook mijn gewicht hoop ik terug te brengen naar een achtje. Vooralsnog wil dit iets minder goed lukken, maar over een week of acht moet er toch echt een dunnere papablogger staan.

Achtjes maken
Geen reactie's

Geef een reactie