Zomergevoel terwijl je thuis moet blijven

Zomergevoel terwijl je thuis moet blijven

In mijn hoofd is het al een paar weken zomer. Het lekkere weer zorgt er bij mij voor dat ik zin krijg in terrasjes met vrienden, autorijden met het raampje open en op een volgepakt strand naar mensen kijken. Helaas zit dat er door onze intelligente lockdown vooralsnog niet in. Blijf thuis is het advies en daar houden wij ons best wel goed aan kan ik je zeggen. Toch begin ik me inmiddels een beetje opgesloten te voelen en wordt het tijd voor zomerse pret met Fleur en Morris. Wat kun je doen om het zomergevoel toch een beetje vast te houden ondanks de intelligente lockdown?

Genieten van het mooie lenteweer

Zolang je anderhalve meter afstand houdt kun je eigenlijk gewoon naar buiten om te genieten van het mooie lenteweer. Ontwijk drukke plekken als het park, het strand of het tuincentrum, maar geniet van plekken waar je de ruimte hebt. Ga bijvoorbeeld een stukje varen in Breda of ga wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Zo is er ruimte genoeg en kun je toch genieten van de eerste lentezon. Die lentezon heb je immers hard nodig voor je dagelijkse dosis vitamine D en krijg je niet door ├ęcht binnen te blijven.

Zwembadje in de tuin

Als je geen zin hebt om ver te wandelen of het water op te gaan dan kun je natuurlijk ook gewoon een zwembadje in de tuin zetten. Geniet met je voeten in het water en met je kont op een tuinstoel van het zomergevoel. Een lekker drankje erbij en de kinderen in het water om vervolgens geen enkele zorg meer aan je hoofd te hebben. Zorg ook nog voor wat lekkere zomerse muziek om het zomergevoel compleet te maken.

Nieuwe kleren geven mij altijd een heel fijn gevoel

Zelf krijg ik altijd een zomergevoel van het kopen van mijn zomergarderobe. Korte broeken, mooie overhemden en polo’s en flink wat mannen slippers inslaan is voor mij al bijna vakantie. Helaas dit jaar waarschijnlijk weer niet naar het buitenland, maar het aanschaffen van zomerkleren zorgt in ieder geval voor het gevoel van vakantie. Nieuwe kleren geven mij altijd een heel fijn gevoel. Ik voel me altijd net een stukje knapper met nieuwe kleren.. Eigenlijk loop in van april tot september sowieso op slippers. In die periode gaan er meestal vier paar doorheen die ik niet helemaal stuk loop. Zo heb ik ook op mooie dagen in oktober nog fijne slippers om aan te trekken.

Van tuinieren krijg ik echt het zomergevoel

Als ik echt mijn hoofd leeg wil maken dan duik ik de tuin in om me bezig te houden met plantjes, aarde en het schoonmaken van de tegels. Helaas is onze tuin niet zo groot en moet ik me dus behelpen met een stukje tuin van nog geen drie vierkante meter. Deze lap grond moet natuurlijk wel bloeien in de zomer, dus om het zomergevoel vast te houden ruim ik de tuin zo goed mogelijk op, gaat de hogedrukspuit over de tegels en plant ik er wat mooie nieuwe bloemen en planten om de lege ruimte op te vullen. Van tuinieren krijg ik echt het zomergevoel, vooral als ik daarna met een koud glas Dr. Pepper kan genieten van mijn werk op mijn met kussens gevulde tuinbank.

Buiten eten in de laatste straaltjes lentezon

Als je de hele dag thuis zit is eigenlijk iedere stap die je buiten de deur mag zetten een uitje. Daarom krijg ik tegenwoordig ook al een zomergevoel van een tochtje naar de supermarkt. Koptelefoon op met zomerse tracks en op zoek gaan naar ingredienten voor zomerse gerechten als Paella of een fijne salade. Na de boodschappen lekker buiten eten in de laatste straaltjes zomerzon en mijn zomergevoel is weer helemaal compleet. Je moet toch wat als je binnen moet blijven..

Heren slippers
Geen reactie's

Geef een reactie