Welk soort vriend ben jij?

Welk soort vriend ben jij?

Vrienden passen vaak bij de fase van je leven. Verandert je leven, dan kunnen we bijna zonder problemen afscheid nemen van een vriend. We kennen allemaal de uitspraak dat je vrienden hebt voor even of voor het leven. En dan heb je nog vrienden die iets geven. Klinkt leuk, maar welke vriend ben jij?

Voor elkaar

Sommige vrienden gaan voor je door het vuur en doen alles voor je. Van je tranen drogen tot bij wijze van spreken babyluiers voor je halen. Nuttig, mits je die babyluiers nodig hebt, uiteraard. Dit zijn de vrienden waar je op kunt bouwen en die altijd tijd voor je lijken te hebben.

Naast elkaar

Het is leuk als vrienden alles voor je doen, maar let er wel op dat het wederzijds is. Niet dat je alleen maar krijgt en nooit geeft. Ben je er voor elkaar dan kan het weleens vriendschap voor het leven zijn. Hoewel evengoed het gevaar op de loer ligt dat de vriendschap verwatert als je inzichten in het leven veranderen.

Voor de lol

De vrienden waar je het hardst mee kunt lachen zijn vaak de vrienden die dezelfde hobby hebben als jij. Gelijkgestemden weten elkaar vaak wel te vinden. Veranderen jouw interesses, dan blijkt dat je eigenlijk niks met deze vrienden gemeen hebt. Het is slim om daar geen probleem van te maken. Denk terug aan die mooie tijd die je samen had en ga op zoek naar nieuwe gelijkgestemden.

Tot het bot

Als je elkaar door en door kent en van alles met elkaar hebt meegemaakt, dan kan het nog steeds zo zijn dat je uit elkaar groeit. Het grappige is dat als je elkaar tegenkomt, je meteen weer verder kunt gaan waar je in de vriendschap gebleven was. Als je naar je eigen vrienden kijkt, weet je vast precies wie hier bedoeld wordt. En hoe zit dat bij jezelf? Ben jij de trouwe hond of juist degene bij wie alles zo vrijblijvend mogelijk mag?

Wat voor vriend ben jij
Geen reactie's

Geef een reactie