Weekendjes weg met het gezin: 3 goede ideeën

Weekendjes weg met het gezin: 3 goede ideeën

Er mag dan maar weinig te doen zijn buitenshuis, toch is het lekker om er af en toe even helemaal uit te zijn. Je kunt dan misschien niet uiteten, maar haast alle restaurants zijn open voor afhaal en als je een weekendje weg gaat in een hotel is het meestal mogelijk om gewoon lekker te eten op je kamer. Ook zijn er nog genoeg leuke dingen te doen met de kinderen waar je helemaal niet veel voor nodig hebt. 

 

Wil jij er een weekendje op uit met je gezin? Dit zijn 3 leuke ideeën (en het is nog goedkoop ook).

 

Een weekendje kamperen aan zee

 

Aandacht voor elkaar, lekker veel buiten zijn en leven in een kalmer tempo. Op een camping aan zee kom je helemaal tot rust en geniet je van de frisse zeelucht. Je maakt mooie wandelingen door de duinen en over het strand of ontspant op de camping zelf terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Aan de Noordzee vind je veel mooie campings met ruim opgezette plekjes. In een tent slaap je comfortabel midden in de natuur. Je hebt tenten in allerlei soorten maten en materialen, die bepalend zijn voor onder andere het comfort, de ventilatie en de waterdichtheid. 

 

Voor wie liever eigen faciliteiten heeft, zoals een eigen toilet of een keukentje, zijn er vaak ook luxe glamping tenten te huur of een bungalow of stacaravan. Hierdoor kun je jouw weekendje weg helemaal aan laten sluiten bij je eigen wensen. 

 

Familiekamer huren voor een weekendje weg

 

Zeker in de winter en het voorjaar zijn er veel hotels te vinden waar kinderen gratis verblijven. Hierdoor kost het niet veel om er een weekendje op uit te gaan. Kies voor een bestemming midden in de natuur zodat jullie de keuze hebben uit tal van low budget uitstapjes. Ga bijvoorbeeld een weekendje naar Friesland voor een verblijf aan het Markermeer. Met lekker weer kunnen jullie gaan kanoën of een bootje huren, of op de fiets de omgeving ontdekken. 

 

Het Nationaal Park de Alde Feanen is ook een prachtige bestemming voor jong en oud. In verband met de coronamaatregelen kan je misschien niet uit eten, maar bij veel hotels is de keuken gewoon open en kun je hier een lekkere to-go lunch of diner bestellen. Zo zijn jullie er toch even helemaal tussenuit. 

 

AirBNB in de bossen

Kinderen vinden het vaak heerlijk om tijd door te brengen in het bos. Zet bijvoorbeeld een spannende speurtocht uit, wandel over een sprookjesachtig kabouterpad of laat de kids een hut bouwen met de takken en mossen die voor het oprapen liggen. Dit zijn leuke wandelroutes voor kids. De Veluwe is een voorbeeld van een heerlijke bestemming in de bossen. Niet alleen heb je hier een ruime keuze uit hotels en AirBNB’s, maar ook valt er gigantisch veel te ontdekken in de natuur. Sta zeker een keer voor dag en dauw op om te kijken of jullie edelherten, wilde zwijnen en reeën kunnen spotten vanuit observatiehut De Elsberg.

weekendjes weg met het gezin
Geen reactie's

Geef een reactie