Weekend weg

Weekend weg

Het was een druilerige zondagavond en samen met Fleur en Romy zat ik te filosoferen op een lekker weekend weg voor Fleur en mij. Ik had Fleur ergens een paar weken geleden een bezoek aan Parijs beloofd en wilde haar daar nu mee verassen. Gelukkig kwam ze er op tijd mee dat lange stukken lopen op dit moment in haar zwangerschap misschien niet zo’n goed idee is.. Kortom: Parijs was een no go, want daar loop je jezelf een ongeluk tussen de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren! Terug naar de tekentafel dus..

De stap van Parijs naar Nijmegen

Gelukkig kwam Romy bijna direct met een geweldig alternatief! Ik ben zelf niet zo van de wellness, maar Romy had een geweldige ervaring bij Sanadome in Nijmegen. Nou is de stap van Parijs naar Nijmegen best een hele grote, maar de belofte van massages, chocoladepakkingen en heerlijke warme zwembaden gaven mij toch de zin om te boeken. Bijna meteen naar de website van Sanadome en boeken maar! Dat ging allemaal super makkelijk en nog geen zes minuten later hadden we de kamer die we wilde, de behandelingen die we wilden en niet geheel onbelangrijk, de mogelijkheid voor een lazy check out! Via i-Deal betalen en klaar waren de papa en mama to be! De voorpret kon beginnen…

Fleur heeft het serieus anderhalve week over niks anders gehad! En dat kan ik me best voorstellen, want we waren er ook heel erg aan toe. Aan mij de taak om een aardige collega te vinden die mijn nachtdienst van vrijdag op zaterdag over wilde nemen. Ik was namelijk zaterdag, zondag, maandag en dinsdag vrij, maar als ik zaterdag om 07.00 uit mijn nachtdienst kom en om 14.00 in Nijmegen moet zijn, dan is het aantal uurtjes slaap minimaal..

Op naar Nijmegen

Helaas heb ik in die anderhalve week geen collega kunnen vinden die mijn dienst over kon nemen. Vervelend, maar niet onmogelijk… Dus toen ik zaterdagochtend thuiskwam gelijk mijn bed in en diep in slaap. Om vervolgens na drie uur slaap nog even kort de door Fleur ingeruimde weekendtas te inspecteren en aan te vullen waar nodig en direct in de auto, op naar Nijmegen..

Nijmegen klinkt als de andere kant van de wereld in mijn Sassenheimse oren, maar je zit er in een poep, een file en een scheet.. Zonder noemenswaardige onderbrekingen zaten we binnen anderhalf uur bij de poort van Sanadome. Daar aangekomen rij je het terrein op, druk je op de knop van de parkeer poort en rij je de parkeerplaats op. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid en het is maar een klein stukje lopen naar de ingang.

Sanadome wellnesshotel

Toen we door de draaideur liepen waanden we ons direct in een wellness hotel.. Twee glazen die de hoogte in gaan, de geur van chloor en geurige oliën komen je tegemoet. De incheckbalie duidelijk bij de ingang, dus daar meteen naartoe.. Naast de normale zaken bij het inchecken, kregen wij direct te horen wanneer wij de eerste behandeling zouden krijgen. Nog anderhalf uur om rustig in te checken en te douchen alvorens we heerlijk gemasseerd zouden worden.

 

Na een korte uitleg over polsbandjes en toegangspas konden we naar de heerlijke hotekamer. Bij boeking hadden we al de superior kamer en een welkomstcadeau geboekt en ik kan je vertellen, dat viel niet tegen! Een prachtige kamer met een heerlijk bed en een zitje. Een geweldige regendouche en verder ruim opgezette badkamer. Voor zowel Fleur als voor mij een leuk welkomstgeschenk bestaande uit lekker geurende verrassingen. Een top hotelkamer dus, waar (nog) niks aan ontbrak!

Helemaal ontspannen

Nadat Fleur en ik een beetje bekomen waren van onze eerste indruk mochten we in onze badkledij en badjas naar de behandelruimten. Gemakkelijk dichtbij ga je zitten in de wachtruimte. Fleur was al snel aan de beurt en ik moest nog eventjes wachten, zodat we ongeveer even laat klaar zouden zijn. Bij het boeken had Fleur gekozen voor The Yummy Tummy in combinatie met Lighten Up behandeling. Ikzelf ben voor de klassieke massage gegaan en alle twee waren we helemaal ontspannen na deze behandeling. Het was voor mij de eerste professionele massage ever en dat was best even wennen.. Uiteindelijk ben ik wel over de streep en zal ik zeker vaker een massage ondergaan. Ik was ruimte en tijd echt even kwijt

 

Na de behandeling was het al heel snel tijd voor het diner. Een buffet met voor ieder wat wils. Wel opvallend is dat een hotel dat wellnessbehandelingen voor zwangere vrouwen aanbiedt het diner daar niet op heeft aangepast. De voorgerechten bestonden voornamelijk uit rauwe vis en vlees, dus Fleur heeft deze overgeslagen en heeft zich direct gelaafd aan heerlijke hoofdgerechten en desserts. Ik heb me daarentegen niet tegen laten houden door de gerookte en rauwe zalm, carpaccio, ardennerham met meloen, rivierkreeft, scampi’s, oesters en nog veel meer. De hoofdgerechten vielen naar mijn idee in de categorie gemiddelde keuze, maar alles wat ik gegeten heb was heerlijk op smaak, goed van temperatuur en boven het niveau van een gemiddeld buffet. Na het eten voldaan terug naar de kamer, nog even zwemmen en door naar bed. Man wat een indrukken voor zo’n eerste dag!

De minibar

Maar niet voordat we de minibar hebben gekaapt! Dus hup, Fleur een ijsthee en deze papa to be aan de Jägermeister met Redbull.. Of tenminste, dat dacht ik. Want de bezoeker die voor mij Redbull heeft gedronken had de lege flesjes weer aangevuld met water en de sluitpuntjes van de dop weer dichtgemaakt met een aansteker. Dus ik was in één beweging 2 kleine flesjes drank kwijt en natuurlijk de Redbull.. Al snel een kostenpost van 20 Euro voor de hotelbezoeker. Dus ik enigszins beschaamd naar de receptie, alwaar ze mijn klacht direct oppakte en binnen kwartier stond er een medewerker aan de deur om mij te voorzien van nieuwe flesjes Jägermeister en Redbull! Top service en heel snel afgehandeld.

Als jullie zijn bijgekomen van mijn semi erotische zwembaddouche foto wordt het tijd om deel twee van ons weekend weg te lezen

Weekend weg Sanadome Nijmegen
Dikke mannen zijn sexy
Sanadome zwembad
2 Reactie's
  • Lilian
    Geplaatst op 19:57h, 15 november

    Volgens mij heel gezellig 💋

  • robvanlaere
    Geplaatst op 18:09h, 16 november

    Heel gezellig, maar vooral heel ontspannen. Kan er weer een paar maanden tegenaan

Geef een reactie