7 Tips voor een weekendje Den Haag

7 Tips voor een weekendje Den Haag

Als ik naar Breda rij vanuit Noordwijk om mijn zoon Morris op te halen bij zijn moeder, dan rijd ik altijd net langs Den Haag. De laatste keer dat ik er langsreed bedacht ik mij dat ik er al veel te lang langs rijdt in plaats van de stad ook daadwerkelijk te bezoeken. Den Haag en ik hebben een lange en roerige geschiedenis. Van met mama winkelen in Maison de Bonneterie naar HBO Rechten studeren en vervolgens de (toen nog) vrouw van mijn leven ontmoeten. Den Haag is een stad waar je geweldig een weekend lang weg kan gaan. Daarom geef ik jullie in dit artikel 7 tips voor een weekend Den Haag.

Bezoek een strandclub in Scheveningen

Een weekend Den Haag is niet compleet zonder bezoek aan een strandclub in Scheveningen. Geen nacht lang doorhalen op pompende clubmuziek, maar sfeervol genieten is aan de kust van Scheveningen het devies. Een heerlijk drankje na een lage strandwandeling of smakelijk eten, het is allemaal mogelijk! In Scheveningen vindt je trendsettende beach clubs waar je kunt ontspannen totdat je eigenlijk niet meer weg wil. Ik kan het weten, want na mijn eerste date met Fleur bleef ik nog drie dagen lang hangen in het prachtige Den Haag.

Je kan ook naar de strandpaviljoens voor een uitje. Aan het strand genieten van een High Wine is tegenwoordig heel populair en op feestdagen kun je hier terecht voor speciale events. Natuurlijk kun je op een gure herfstdag ook gewoon aan komen waaien voor een kop warme chocomel met slagroom en om het zand even uit je sjaal te kloppen.

Winkelen in de Denneweg

Winkelen op de oudste straat van Den Haag is een echte beleving. De Haagse Denneweg is een smalle winkelstraat met veel oude winkels met winkeliers die er vaak al jaren zitten. De winkels op de Denneweg zijn echte specialisten en in iedere winkel adem je historie. Gelukkig gaan de winkeliers met hun tijd mee. De vele antiekhandels, kledingzaken en horeca zorgen voor een onvergetelijk winkelavontuur waarbij je shoppen en cultuur met elkaar kan combineren. Ga niet zomaar een winkel in, maar kijk naar de mooie panden en geniet van de Haagse mentaliteit die je overal op straat tegenkomt.

Madurodam is supergaaf!

Nederland in het klein, dat is waar Madurodam groot mee is geworden. Als kleine jongen kwam ik altijd graag in Madurodam. Al die kleine miniaturen die je heel Nederland laten zien zonder dat je daar ver voor hoeft te reizen. Alle Nederlandse bezienswaardigheden tref je aan in dit Haagse pretpark. In de loop der jaren is er veel veranderd. Steeds meer gaan de attracties van alleen kijken naar meer doen. Zo kun je in de Statenzaal de eerste vrije Statenvergadering in 1572 in Dordrecht meemaken en kun je een gemaal bedienen in “De Waterwolf”. Natuurlijk ligt het park nog steeds vol met miniaturen en dat is ondanks alle moderne dingen nog steeds het leukste van Madurodam.

LEGOland Discovery centre Scheveningen

Nog niet geopend, maar zeker de moeite waard om op je bucket list te zetten is Legoland Discovery centre Scheveningen. Het Disovery centre is een LEGO belevingspark speciaal bedoeld voor kinderen. Als volwassene mag je er dan ook niet in zonder dat je minimaal één kind bij je hebt. Het is geen pretpark dus verwacht geen mega belevenissen. Hier kunnen vooral de kinderen hun ogen uitkijken naar mega bouwwerken en zelf spelen met het bekende Deense steentje. Voor AFOLs is het centre minder geschikt.

Het Museon

Het Museum voor het Onderwijs in Denhaag, kort gezegd het Museon, is een prachtig museum waar je met kinderen uren dingen kan doen, leren en kijken. Een escaperoom, survivaltraining, het Museon is alles behalve een saai museum. Daarnaast zijn er rondleidingen door het museumdepot, dus kun je ook nog eens zien wat het museum (nog) niet tentoon stelt.

Vette bakken kijken in het Louwman museum

Het Louwman museum is de oudste privécollectie auto’s ter wereld! Het doel van het Louwman museum is om tentoon te stellen wat de automobielindustrie sinds 1887 allemaal heeft voortgebracht. De collectie heeft 275 unieke voertuigen die de bezoeker allemaal iets vertellen over hun unieke stukje automobielgeschiedenis. Een must see voor iedere petrol head, maar ook voor kinderen is er in het Louwman museum genoeg te doen.

Het Binnenhof

Dit stukje vaderlandse geschiedenis mag niet ontbreken bij je weekendje Den Haag. Of je er nu gewoon even langsloopt of de mogelijkheid hebt om er wat langer rond te lopen, de sfeer op en rond het binnenhof ademt iets unieks of belangrijks. De hele geschiedenis, de aan de ene kant kwetsbare maar aan de andere kant sterke bouw van oude en nieuwe elementen. Het is en blijft het centrum van de Nederlandse politiek, dus misschien kom je ook nog wel een bekende politicus tegen tijdens je weekendje Den Haag.

Weekend Den Haag
Geen reactie's

Geef een reactie