Wat kun je doen als je mobiele internet ineens niet meer werkt

Wat kun je doen als je mobiele internet ineens niet meer werkt

We zitten tegenwoordig bijna allemaal vastgeplakt aan os mobieltje. Zonder een mobiele databundel is je abonnement zelfs bijna niet af te sluiten. De hele dag Whatsappen, Instagrammen en TikTokken we wat af. In de bus, op werk en sommige domkoppen zelfs in de auto. Maar onderweg naar mijn vakantieadres in Frankrijk kwam ik erachter dat we eigenlijk heel erg gewend zijn geraakt aan mobiel internet. Wat kun je doen als je mobiele internet ineens niet meer werkt?

Mobiele hotspot van een bekende gebruiken

Ik kwam erachter dat mijn mobiele internet het niet deed bij een tolpoortje op de Franse snelweg. Met drie hijgende (en toeterende) Fransen in mijn nek kwam ik erachter dat ik niet met mijn telefoon ko betalen. Snel gaf ik mijn reisgenoot de opdracht om haar mobiele hotspot aan te zetten, zodat ik toch van haar internet gebruik kon maken. De meeste telefoons kunnen andere telefoons toegang geven tot hun internetverbinding. Dit noemen ze een mobiele hotspot. Ik kon snel weer op het internet en dus ook de tol betalen, maar stressvol was het wel. Bijkomend nadeel is dat zowel de batterij als de databudel van degene die jou toegang geeft, sneller leeg gaan.

WiFi zoeken en daarop inloggen

Aangezien internet tegenwoordig de fundering is van ieders piramide van Maslow, je weet wel de piramide waarop de basisbehoeften van iedere mens zijn weergegeven, vind je op iedere straathoek wel een bedrijf met gratis WiFi. In ruil voor inzage in he dataverkeer of het liken van hun Facebookpagina, kun je gebruik maken van hun WiFi zo lang als je dat zou willen! Let wel op! Gratis WiFi-netwerken zijn een speeltuin voor hackers. Door dezelfde naam als het netwerk van het bedrijf te gebruiken en jouw op een door hun gemaakt netwerk in te laten loggen, kunnen ze al jouw gegevens stelen.

Je telefooninstellingen dubbelchecken

In mijn geval had ik ineens geen mobiel internet meer, doordat ik een tijdje terug iets had gewijzigd in mijn instellingen en stond providerkeuze op handmatig in plaats van op automatisch. Alle stress had dus voorkomen kunnen worden door even snel voor vertrek mijn instellingen te checken. Ga je op pad en ben je afhankelijk van mobiel internet onderweg, check dus voor vertrek altijd even de providerinstellingen en zorg dat deze op automatisch kiezen staat.

MB’s bijkopen bij je eigen provider

Het zomaar niet meer werken van je mobiele internet kan ook komen doordat je door je databundel heen bent. Hoewel je hier doorgaans gewoon een SMS-bericht over krijgt, kan het voorkomen dat je deze gemist hebt of dat je het allang weer vergeten bent. Check in zo’n geval via een andere internetverbinding hoe ver je bundel is en bestel indien nodig een extra databundel bij je provider. Zo kun je binnen no time je kind weer spelletjes op je mobiel laten spelen…

We zijn tegenwoordig zo afhankelijk van (mobiel) internet dat het ineens verliezen van je internetverbinding geen ramp meer is. Er is altijd wel een vervangende connectie te vinden. De vraag is of dat goed nieuws is. Worden we met zijn allen niet een klein beetje té afhankelijk van het internet?

Wat kun je doen als je mobiele internet niet meer werkt
Geen reactie's

Geef een reactie