Wat is Rechtsbijstand on Demand precies?

Wat is Rechtsbijstand on Demand precies?

Kun je ’s nachts niet tot nauwelijks slapen doordat je geluidsoverlast ervaart van de buren? Dat is een steeds meer voorkomend probleem in Nederland met een groeiend aantal mensen op een beperkte ruimte. Lijkt je boodschap om rust te krijgen bij de buren niet aan te komen en blijft het probleem onveranderd groot, dan is het belangrijk dat je daar geen genoegen mee hoeft te nemen. Je kunt namelijk nog altijd rechtshulp inschakelen. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Geen probleem, er is namelijk ook Rechtshulp on Demand van Univé.

Dit is het belangrijkste verschil met rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering, dan betaal je maandelijks een bepaald bedrag aan premie in ruil voor het gedekt zijn voor hulp op het moment dat dat nodig is. Rechtshulp on Demand werkt wat dat betreft anders. Hiermee betaal je alleen voor de hulp die je daadwerkelijk afneemt. Dit pakket is dus vrij van het betalen van premie. Keerzijde is dat je mogelijk een flink bedrag in één keer moet betalen voor de dienst of diensten die je af wilt nemen. Je weet dan echter wel dat je nooit te veel betaalt, dankzij de vaste bedragen die gehanteerd worden. Bij een verzekeraar als Univé kun je terecht voor alle mogelijke hulp, van het inwinnen van advies van één van de juristen tot en met het uiteindelijk produceren indien nodig.

Met pakkethulp snel op weg worden geholpen

In het geval van Rechtshulp on Demand is het zinvol om gebruik te maken van de online pakkethulp, zodat je er snel achter komt wat in jouw geval het beste is om te doen. Dat is vooral handig als je nog nooit of zelden eerder gebruik hebt hoeven maken van de kennis en kunde van een jurist. De eerste vraag die je dient te beantwoorden is of je een particulier of ondernemer bent. Vervolgens klik je de categorie aan waar je probleem mee te maken heeft. Dat kan bijvoorbeeld gaan om werk en inkomen, ontslag of letselschade. Hierna wil Univé graag van je weten of je al een rechtsbijstandverzekering hebt bij deze verzekeraar. De vraag die daarna volgt, is bijvoorbeeld in het geval van letselschade, wanneer en waar dit is ontstaan en of je weet wie er aansprakelijk is. Het resultaat is dat je gelijk ziet of en zo ja, waarmee een jurist je kan helpen.

Met rechtsbijstandverzekering van Univé geen zorgen meer om kosten

Afhankelijk van het gekozen pakket betaal je een bepaald bedrag aan kosten. Wil je bijvoorbeeld eerst graag contact met een jurist om advies in te winnen, dan kies je voor beeldbellen met jurist. Je krijgt hiermee 30 minuten de tijd om je probleem voor te leggen en al je vragen beantwoord te krijgen. Van daaruit kan er ook een plan worden gemaakt, zoals het laten beoordelen van de situatie door een deskundige, het opstellen van een brief of het onderhandelen met de tegenpartij. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Wil je overigens nooit meer rekening hoeven houden met het kostenplaatje van het inschakelen van juridische hulp, dan kun je altijd nog een rechtsbijstandverzekering van Univé aanvragen. Je weet immers nooit wat je verder nog kan gebeuren op je levenspad.

Rechtsbijstand on demand
Geen reactie's

Geef een reactie