Wat is mijn droomkeuken?

Wat is mijn droomkeuken?

Koken is mijn hobby. Naast het uitproberen van recepten van anderen probeer ik ook vaak zelf recepten te ontwikkelen en deze uit te testen op vrienden en familie. Vaak gaat dat goed en soms is het resultaat niet naar verwachting en eten we Thuisbezorgd. Sinds de verhuizing naar Breda heb ik ook gemerkt dat de keuken waar je in kookt ook van invloed is op je kookkunsten. De keuken die we nu hebben is verre van ideaal, dus ik droom samen met jullie alvast vooruit naar de droomkeuken die we graag in een eventueel nieuw huis zouden willen..

De landelijke keuken, mijn droomkeuken

Aangezien mijn volgende droomwoning een volledig gemoderniseerde boerderij is, is een landelijke keuken de meest logische optie. Klassieke landelijke keukens zijn vaak heel ruim opgezet en hebben daardoor veel ruimte. Die ruimte kan ik goed gebruiken met al mijn pannen, keuken apparatuur en kruidenrekjes. Zo’n landelijke keuken is daarnaast ook echt mijn droomkeuken. Vaak stralen ze rust en gezelligheid uit. Het is dan ook mijn droom om met het hele gezin in onze landelijke keuken te dineren. Na het eten doen we dan nog een spelletje en een kop koffie.

In een keuken van dat formaat maak je wat mij betreft ook mooiere foto’s en filmpjes van je creaties. Misschien dat er in het geval van zo’n landelijke keuken zelfs een hele nieuwe blog ontstaat. Dat lijkt mij wel een mooie ontwikkeling. Vanaf de keukentafel zo de landelijke keuken in om daar de door mij ontwikkelde recepten met de wereld te delen.

Een super moderne keuken

Naast een landelijke keuken lijkt een super moderne keuken mij ook wel wat. High tech snufjes zoals afzuiging die niet boven maar naast het kookstel ligt. Zo’n mooie stoomoven en twee gewone ovens die imposant naast elkaar kunnen draaien en een kookeiland waar de volledig elektrische kookplaat zorgt voor precies de goede verhitting van het eten. Bepaalde apparaten die wegzakken in het aanrecht en een aanrechtblad dat van mooi natuursteen is lijkt me echt een droom om mee te werken. Zo’n droomkeuken kost natuurlijk een lieve duit, dus dat wordt nog even sparen..

Minder praktisch maar wel ongelofelijk mooi is de matzwarte kleur waar ik die keuken dan in wil hebben. Het gaat een draak worden met schoonmaken van de keuken en krasjes zullen vrij snel te zien zijn, maar ook daar kun je iets aan doen. In mijn droomkeuken heeft de apparatuur dan geborsteld aluminium details die dan weer mooi uitsteken op de matzwarte moderne keuken.

Een klassieke keuken

Als variatie op de landelijke keuken kan ik me voorstellen dat ik kook in een echte klassieke keuken. Een keuken met veel hout en een groot Boretti kookstel in het midden. Ik ben echt fan van ovens. Onmisbaar ook bij de gerechten die ik maak. Klassieke keukens staan ook bekend om veel opbergruimte waar ik dan weer een hoop aan heb. De ruimte die we nu in onze keuken hebben is echt niet voldoende en ik hoop dan ook echt dat er in de toekomst kastruimte bij gaat komen.

Zoals je ziet heb ik aardig wat eisen aan een nieuwe droomkeuken in ons droomhuis. Vooralsnog is een nieuw huis echt nog een droom. We wonen immers pas net met ons gezin in dit appartement in Breda. De planning is om hier twee jaar te wonen en dan met z’n allen te verhuizen naar meer ruimte en misschien zelfs ruimte voor een echt kantoor aan huis. Voor nu maak ik even pas op de plaats en blijf ik dromen van mijn landelijke keuken.

Landelijke keuken
Geen reactie's

Geef een reactie