Wanneer is het tijd voor een nieuwe mobiele telefoon?

Wanneer is het tijd voor een nieuwe mobiele telefoon?

Voor kerstmis 2017 kocht ik van mijn laatste salaris bij Eurocross een nieuwe mobiele telefoon voor zowel mij als Fleur. Ik koos een voor die tijd hele moderne Samsung S8. Voor mijzelf had ik een blauwe Samsung S8 gekozen en voor Fleur een grijze. Voor Fleur kwam dit als een grote verrassing en ze was dan ook heel blij met haar nieuwe telefoon. Inmiddels is het echter alweer anderhalf jaar later en kan ik je vertellen dat we allebei weer toe zijn aan een nieuwe. Voor mij is het een gevoel, maar hoe weet je dat je toe bent aan een nieuwe telefoon?

De batterij gaat niet lang meer mee

Ik ben wat mobiele telefoon betreft best veeleisend. Ik zit dan ook zeven uur per dag op dat ding voor mijn blog, Instagram, mijn andere bedrijven en gewoon voor de lol. Nu na anderhalf jaar begint mijn trouwe Samsung S8 kuren te vertonen waardoor het werken steeds meer drempels krijgt. Zoals bij de meeste mobiele telefoons begint het bij de batterij. De batterij gaat niet lang meer mee. Of dit nu komt door mijn lakse houding als het aankomt op opladen of door de kwaliteit van de batterij laat ik in het midden, maar tegenwoordig doe ik met een volle batterij nog maar net tot aan het avondeten.

De telefoon laadt niet (goed) meer op

Ook het oplaadpunt van mijn mobiele telefoon is stuk. De telefoon laadt niet (goed) meer op. Je kan de Samsungtelefoon gelukkig nog wel opladen metĀ  een draadloze oplader, maar die moet je dan maar net hebben. Gelukkig had ik een draadloze oplader in de auto en heb ik daar de eerste week mijn telefoon mee opgeladen, maar na die week heb ik toch moeten investeren in een draadloze oplader. Boos en gefrustreerd heb ik heel hard en heel veel geroepen dat het nu toch echt tijd werd voor een nieuwe.

De voorkant van de telefoon is in alle hoeken gebarsten

Het uiterlijk van mijn mobiel is ook niet meer zoals het anderhalf jaar geleden was. De telefoon was heel glad, krasloos en het scherm was super helder. Niets van dat alles is nu nog het geval. De voorkant van de telefoon is in alle hoeken gebarsten en op sommige plaatsen valt soms een stukje glas gewoon weg. De achterkant van de Samsung S8 zit vol met krassen en barsten. In niets lijkt hij nog op de stoere strakke telefoon die hij eerst was. Je kan het natuurlijk laten repareren, maar dat is nog zo ongelofelijk kostbaar dat ik liever investeer in een Samsung S10.

Elke update van Android zit ik met mijn vingers gekruist

Ook als het aankomt op software merk je dat ik toe ben aan een nieuwe telefoon.. De telefoon kan bepaalde apps al niet meer aan en is langzaam bij het maken van verbinding met netwerken of koppeling met bijvoorbeeld mijn laptop. Dit is voor de meeste mensen geen probleem, maar ik merk echt dat ik mijn telefoon met steeds meer tegenzin pak en toe ben aan eenĀ  nieuwe mobiel. Elke update van Android zit ik met mijn vingers gekruist of hij het na de update nog wel doet en dat moet natuurlijk niet mogen als zowel je blog als je bedrijf afhankelijk is van die mobiele telefoon.

Ook de foto’s op deze mobiel worden steeds minder

De camera van de Samsung S8 is geweldig! Ik heb met weinig telefoons zulke mooie, scherpe en lichte foto’s gemaakt. Ook de foto’s op deze mobiel worden steeds minder.. Door haarscheurtjes in het glas voor de lens, vocht door een regenbui die de electronica heeft aangetast en de wat instabiele software worden de foto’s steeds minder. Als je mij met mijn telefoon ziet schudden kun je er donder op zeggen dat de camera weer eens dienst weigert en onscherpe plaatjes aflevert. Ik ben helemaal verliefd op de Samsung Galaxy S10 en die schijnt nog veel betere foto’s te maken. Het wordt dus echt tijd voor een nieuwe mobiele telefoon.

Als ik bovenstaande punten bij elkaar optel heb ik eigenlijk al veel te lang gewacht met het kopen van een nieuwe mobiele telefoon. Ik ben echter van mening dat je dit soort gebruiksvoorwerpen helemaal op moet gebruiken. De Samsung S8 van Fleur is inmiddels verdronken in het toilet, dus zij is het eerste aan de beurt voor een nieuwe. Als ik een leuk dealtje kan sluiten kopen we er misschien opnieuw twee tegelijk, maar dan wel op kosten van de zaak. Da scheelt toch weer een klein beetje..

Nieuwe mobiele telefoon kopen
Wanneer is het tijd voor een nieuwe mobiele telefoon
Samsung Galaxy S10
Geen reactie's

Geef een reactie