Waarom ik kies voor een refurbished iPhone

Waarom ik kies voor een refurbished iPhone

Nieuwe telefoons en ik hebben niet echt een beste relatie. Na een week of twee ziet een nieuwe telefoon er bij mij uit alsof ik de telefoon al jaren in bezit heb. Zelf ben ik mij van geen kwaad bewust. Het is niet alsof ik niet voorzichtig probeer te doen met die dure smartphones. Op de één of andere manier lijkt het wel alsof er een tegelmagneet in mijn telefoons zit verstopt. Ik investeer dan ook niet meer in een nieuwe telefoon tegenwoordig, maar koop gewoon refurbished iPhones.

Mijn laatste iPhone heeft de verhuizing van Noordwijk naar Breda helaas niet overleefd.

Mijn laatste iPhone heeft de verhuizing van Noordwijk naar Breda helaas niet overleefd. Ik kan er nog wel mee bellen, maar na ieder telefoongesprek kan ik kleine stukjes glas uit mijn baard vegen. Niet echt een ideale situatie dus… Hoewel ik mijn telefoon doorgaans in mijn broekzak stop of in de carkit zet was ik dat dit keer vergeten. Mijn iPhone 6 lag dus gewoon op de bestuurdersstoel en toen ik wilde uitstappen veegde ik met mijn been zo de telefoon op straat. Natuurlijk met het glas naar beneden en zo op de klinkers. Tijd dus voor een refurbished iPhone Xr.

Deze telefoon krijgt wat mij betreft wél een beschermend hoesje en een beschermende laag over het glas heen. Eerder deed ik dat niet, omdat ik een hoesje om een telefoon heel erg lelijk vindt. Alleen is elke keer honderden Euro’s betalen voor een nieuwe telefoon ook heel lelijk. Tijd dus om mijn standaarden bij te stellen. In een tijd waarin ik toch al veel verandering meemaak is een hoesje om mijn telefoon immers het minste waar ik me zorgen om moet maken.

Ook mijn Samsung die ik daarvoor had heeft het slechts een maand in nieuwstaat uitgehouden

Overigens beperkt mijn onvoorzichtigheid zich niet alleen tot de laatste drie Apple telefoons. Ook mijn Samsung die ik daarvoor had heeft het slechts een maand in nieuwstaat uitgehouden. Daarna liet ik deze van de verwarming in de badkamer glijden waardoor er een enorme barst in het beeldscherm kwam. Deze barst heeft daar nog fijn een jaar gezeten, voordat er door een regenbui water in het beeldscherm kwam en de hele telefoon onbruikbaar werd.

Mijn ervaring is wel dat beide merken wat glas en stevigheid niet voor elkaar onder doen. Het beeldscherm blijft goed zitten en loslatend glas komt bijna altijd alleen uit de hoekjes. Als je dus iets ziet glinsteren in mijn baard dan is dat dus geen baardolie, maar bijna altijd een stukje van het beeldscherm van mijn telefoon…

Waarom ga je steeds voor een nieuwe telefoon?

Nu zul je je afvragen: Waarom ga je steeds voor een nieuwe telefoon of een refurbished iPhone en laat je het beeldscherm niet gewoon maken? Het antwoord daarop is vrij eenvoudig. Ik heb namelijk nooit zoveel vertrouwen in de repairwinkels die je in de stad ziet en het repareren bij Apple of Samsung is in mijn ogen veel te duur. Een verzekering voor mijn mobiel afsluiten heb ik nog nooit gedaan en daar ga ik ook niet aan beginnen. Wie weet dat ik ooit nog een keer verstandig wordt en beter op mijn spullen ga passen. Tot die tijd koop ik gewoon refurbished iPhones.

Refurbished iPhones
kapotte telefoons
Geen reactie's

Geef een reactie