Drie redenen om een hoesje te kopen voor je mobiele telefoon

Drie redenen om een hoesje te kopen voor je mobiele telefoon

Nog nooit heb ik een hoesje gekocht voor mijn telefoon. Ik vond beschermhoesjes voor telefoons altijd maar onzin. Van die fel gekleurde dingen van hard plastic of zo’n flubberige rubber bumper die mijn smartphone zou moeten beschermen tegen invloeden van buitenaf. Doordat ik jong, voorzichtig en mensenschuw was kwam mijn telefoon nooit in de handen van iemand anders en was ik als enige verantwoordelijk voor het heel houden van mijn telefoon. Inmiddels ben ik in vier jaar tijd toe aan derde telefoon. Deze nieuwe telefoon zal de eerste worden die ik wel toevertrouw aan een beschermhoesje. De reden hiervan: Morris vind mijn telefoon veel te interessant.

Zo’n apparaat krijgt toch een klap

Ik ben sceptisch in de beschermende vaardigheden van zo’n hoesje. Er zijn hoesjes en bumpers die de telefoon daadwerkelijk beschermen tegen de grijpgrage handjes van mijn zoon, maar zo’n apparaat krijgt toch een klap. Hoe hij het voor elkaar weet te krijgen weet ik niet, maar mijn iPhone 6S landt altijd op onze houten vloer. Of hij nu naar een filmpje kijkt of doet alsof hij met oma belt, de telefoon landt gelukkig altijd op de achterkant. Op een lichte barst na is het scherm dus nog helemaal heel. Toch Google ik al enige tijd naar “hoesje iphone xs“. Vooral omdat ik mijn nieuwe telefoon nu eens langer dan twee jaar heel wil houden. Met een goede bumper voor mijn nieuwe iPhone hoop ik de schade tot een minimum te beperken.

Er zijn er tientallen manieren om een hoesje van je telefoon te personaliseren

Naast beschermen is een hoesje voor je telefoon ook een leuke manier om je telefoon te personaliseren. Hoewel ik niet zo erg van de foto’s of tekeningen op mijn spullen ben is het misschien wel een tof idee om het logo van Papablogger op een hoesje te zetten of een foto van Morris. Dat laatste is bij nader inzien toch niet zo’n goed idee aangezien mijn zoon in dat geval constant naar mijn telefoon zal wijzen en er nog vaker mee zal willen spelen.  Gelukkig zijn er tientallen manieren om een hoesje van je telefoon te personaliseren. Van de eerder genoemde foto’s en tekeningen tot hele kralenkettingen die je aan je pols kunt vastmaken. Als het aan mee ligt neem ik waarschijnlijk een saaie doorzichtige bumper.

Een hoesje als kostenoverweging

Nu mijn telefoon niet langer voor het grootste gedeelte van de dag in mijn broekzak zit, maar in de handen van Morris, is de aanschaf van een hoesje voor mijn nieuwe telefoon ook een kostenoverweging. Een hoesje kost meestal iets van tussen de EU 20,- en EU 40,- terwijl het glas van een nieuwe iPhone vaak het tienvoudige kost. Ook een verzekering van een nieuwe smartphone zal me jaarlijks iets van 75 Euro gaan kosten. Een hoesje om de telefoon en een goede schermprotector om ook het beeldscherm tegen krassen te beschermen is vanaf nu dus onmisbaar.  Nu maar hopen dat Morris er even over doet voordat hij er achter komt hoe je het hoesje van de telefoon verwijdert…

Telefoon hoesje - kind speelt met telefoon
Geen reactie's

Geef een reactie