Waar moet je op letten bij het kopen van een fijne gezinsauto?

Waar moet je op letten bij het kopen van een fijne gezinsauto?

“Hoera! Een uitje met het hele gezin!” Vol goede moed stappen jullie allemaal de auto in, worden de kinderen in de autostoeltjes geladen en de tassen en de kinderwagen gepakt. Maar eenmaal met deze klus begonnen, merk je toch dat het wel erg krap is. Vervolgens zit je weer volop te passen en te meten en kom je al snel tot de conclusie dat het geen comfortabele rit zal worden en misschien zelfs een groot deel thuis moet blijven.

In andere woorden: tijd voor een nieuwe auto! Je moet natuurlijk gewoon zonder problemen met het hele gezin op pad kunnen. Daarbij moet je ook alle spullen kunnen meenemen die nodig zijn. Een ruime gezinsauto is hierbij onmisbaar. Maar misschien is dit wel de allereerste echte gezinsauto die je gaat kopen. Dan kan het best lastig worden. Want waar kies je voor? Wil je een Mitsubishi kopen? Of een andere prettige gezinsauto? En waarom dan? Waar let je op? In dit artikel helpen we je graag op weg.

Grootte van de kofferbak

Elke ouder zal beamen dat je met kinderen altijd een enorme hoeveelheid spullen mee moet nemen. Met een baby neem je al snel een grote verzorgingstas, kinderwagen, campingbedje en misschien zelfs kinderstoel mee. Hoe meer kinderen, hoe meer spullen die meegenomen moeten worden. Ook later. Wanneer ze naar sportwedstrijden moeten worden gereden of wanneer je met vier á vijf man op vakantie gaat. De kofferbak moet dus echt ruim genoeg zijn.

Heb je nog zeer jonge kinderen en dus steevast een kinderwagen mee? Neem deze dan ook mee wanneer je een proefrit gaat maken. Dan kun je de kofferbak meteen uitproberen. Sommige auto’s hebben namelijk een flink aantal liters bagageruimte tot de beschikking, maar is het in de praktijk niet mogelijk om hier een kinderwagen in te stoppen. Gewoon doordat de kofferbak te ondiep of te smal is. Daarom belangrijk om te passen, zodat je zeker weet dat alles probleemloos meegenomen kan worden.

Denk ook aan de toekomst

Is je gezin nog niet compleet? Dan is het ook goed om over de toekomst na te denken. Met twee kinderen kom je nog een heel eind met een standaard gezinsauto. Met drie kinderen wordt dat al lastiger. Dan heb je toch al snel een grotere 7-persoons auto nodig. Het zou zonde zijn als je nu een nieuwe auto aanschaft en deze over twee jaar alweer in moet ruilen.

Bovendien is het ook goed om over de huidige levensfase van je kind na te denken. Zo zal je kind nu misschien nog relatief weinig ruimte nodig hebben. Kinderen groeien echter als kool en voordat je het weet behoeven ze achterin echt meer ruimte. En wat als ze een keer een vriendje of vriendinnetje mee willen nemen? Houd hier allemaal rekening mee bij het bepalen van de grootte van de auto. Koop liever op de groei dan dat de auto over een jaar alweer tekort schiet.  

Kopen gezinsauto
Geen reactie's

Geef een reactie