Waar kun je lekker eten met jonge kinderen in Breda?

Waar kun je lekker eten met jonge kinderen in Breda?

Het is altijd een uitdaging om restaurants te vinden waar je een beetje lekker kan eten, maar waar ze tegelijkertijd fijn omgaan met ouders van jonge kinderen en deze kinderen zelf. Inmiddels woon ik twee maanden in Breda en heb ik daar een aantal restaurants bezocht waar ik verbaasd was over hoe vriendelijk ze daar zijn voor ouders én kinderen. Daarom schreef deze food liefhebber een artikel met vijf restaurants in Breda voor ouders met jonge kinderen.

Il Padrino

Een Italiaans restaurant dat zijn gelijke niet kent! Niet zo zeer in de kwaliteit van het eten, (wat overigens meer dan aceptabel was) maar vooral in prijs en kindvriendelijkheid. Il Padrino heeft een kaart met heerlijke gerechten voor jong en oud. De bediening is heel lief en geduldig als het op kinderen aankomt en zonder vragen denken ze met je mee om je kind rustig te krijgen of bezig te houden.

Met z’n drieën aten wij bij Il Padrino voor minder dan 60 Euro voor een voor- hoofd- en nagerecht inclusief drankjes. Je zou in zo’n geval denken dat je door de bediening wordt weggekeken en dat ze een tafel meerdere keren op een avond willen vullen, maar dat was niet hoe ik onze diners daar heb beleefd.  De biefstuk en de mixed grill die ik at waren bovengemiddeld goed en de pizza’s zijn echt geweldig. Een echte tip voor ouders die met hun kinderen lekker Italiaans willen eten in Breda.

Sumo Breda

Op het moment dat ik dit artikel schreef was Sumo Breda nog geopend, maar helaas is dat nu niet meer het geval. Morris is helemaal gek van sushi en dat is de reden dat we Morris soms meenemen naar een all you can eat sushirestaurant. Morris eet niet veel en kan dus veelal gewoon meeeten van onze rondes, terwijl papa en mama lekker eten van alles wat ze bij Sumo op de kaart hebben staan. Ik hoop dat er toch nog verandering komt in het besluit van de gemeente Breda om de vergunning in te trekken, want Sumo Breda is geweldig om te eten met kleine kinderen.

De heren en dames van de bediening zijn echt top met kinderen. Een speciaal bordje en bestek voor de kleine horen bij de standaard tafelschikking. Appelsap wordt al opgediend met een rietje en de ober zet het flesje op veilige afstand van Morris zodat hij deze niet kan omgooien. Goed geanticipeerd van deze meneer. Potloden en een kleurplaat worden ook aangeboden, maar Morris hield zich liever bezig met het prachtige behang..

Foodhall Breda

Een restaurant dat qua concept een beetje anders is dan andere restaurants is Foodhall Breda. In deze foodhall kun je namelijk bij verschillende aanbieders een gerecht bestellen en deze opeten aan je eigen tafel. Morris vond het geweldig om te zien hoe mensen bij verschillende standjes eten gingen halen. Alle kleuren en geuren maakte de ontdekker bij hem los en volgens mij is hij de halve avond op pad geweest. De bediening was meer dan meegaand als het aankomt op ouders met kinderen en gaven ons zelfs nog het advies om voor Morris ook wat poffertjes te halen. De poffertjes waren helemaal links achterin verstopt en daardoor nog niet door ons gevonden.

Door de tip van de bediening heeft Morris nu een nieuw favoriet restaurant waar zowel papa, mama als Morris lekker kunnen eten. Het enige nadeel is dat je zelf naar het standje van jouw smaak moet lopen om het eten te bestellen. Hierdoor ben je wel even weg van je tafel waardoor je niet ontspannen in gesprek kunt gaan. Als je geen haast hebt is dat natuurlijk geen probleem, want dan blijf je gewoon na het eten wat langer zitten.

De Pasta Kantine

Ondanks dat mijn restaurantkeuze anders doet vermoeden ben ik niet van Italiaanse afkomst. Toch is ook de Pasta Kantine één van mijn favoriete hangouts als we in Breda uit eten gaan met Morris. Natuurlijk zijn er restaurants die Italiaanser aandoen dan dit restaurant, maar de keuken liegt er niet om. Authentieke Italiaanse pasta’s en heerlijke salades die je ook nog eens als half gerecht kunt bestellen, zodat je kunt combineren.. Ook de enorme lijst aan voorgerechten is indrukwekkend. Voor kinderen is er keuze uit spaghetti Bolognese of spaghetti pomodori. Morris eet echter al mee van de grote mensenkaart en geniet vooral van de Raviolini.

Aogse Markt

Een restaurant voor grote mensen waar ook de kleine mensen niet worden weggekeken. Ondanks dat dit een Eet en Bierlokaal is, staan er gewoon pannenkoeken op de kaart bij Aogse Markt. Morris was heel blij met een gewone pannenkoek met spek en stroop, terwijl papa de pita met pulled pork probeerde te slachten. Heerlijk en eerlijk eten en een restaurant waar Morris nog gewoon lekker rond kan rennen. Niet als het druk is natuurlijk, maar zo tijdens de lunch hoef je je kind echt niet vast te houden in de aanwezige kinderstoelen.

Na twee maanden zijn dit mijn ervaringen voor wat betreft kindvriendelijke restaurants in Breda. Echt slechte ervaringen heb ik nog niet  gehad, maar die zullen gezien de staat van de horeca tegenwoordig vast nog wel komen. Deze zal ik dan ook in dit artikel opnemen. Mocht je in Breda zijn, neem dan eens één van deze restaurants in overweging om samen met je kind een hapje te eten.

Kindvriendelijk eten bij Foodhall Breda
Il Padrino Breda
Geen reactie's

Geef een reactie