Voor iedere gelegenheid een ander horloge

Horloge gelegenheid

Voor iedere gelegenheid een ander horloge

Eigenlijk heb ik altijd een horloge om. Als ik geen klokje om mijn pols heb voel ik mij niet compleet. Een horloge is namelijk naast heel handig om de tijd bij te houden ook een soort sieraad. Het is voor mij een onmisbaar accessoire dat hoort bij mijn outfits. Ik heb dan ook voor ieder outfit een ander heren horloge.

Een stalen horloge

Mijn standaard horloge is een metalen Seiko Kinetic die ik in 1999 kocht van mijn eerste fulltime salaris. Ik heb de neiging horloges helemaal op te dragen en deze gaat maar niet stuk. Dat is wat mij betreft ook echt een voordeel van een Seiko horloge. Die dingen gaan jarenlang mee, zonder dat ze uit de mode raken. Het mooie stalen Seiko horloge wissel ik nog weleens af met een stalen Casio G-shock, maar deze draag ik eigenlijk alleen op hele casual kleding.

Het fijne van stalen horloges is dat ze eigenlijk overal bij passen. Door de glinstering van het metaal is het gelijk een soort sieraad om je pols en je kan ook nog eens kijken hoe laat het is. Bij deze horloges is dat bijna een bijzaak! Ik draag mijn stalen horloges met veel plezier. Het enige nadeel is dat ze nogal eens zwaar om de pols voelen. Dat is vooral tijdens het werk een dingetje omdat mijn handen dan tijdens het typen sneller moe aanvoelen.

Een horloge met leren band

Als ik een overhemd of een pak aan heb is een horloge met een leren band net iets verfijnder. Op de één of andere manier staat zo’n horloge “netter” en is het minder opzichtig. Aangezien ik alleen een pak aan heb bij belangrijke afspraken of gelegenheden draag ik het horloge met een leren band niet al te vaak. Toch is het een fijn klokje met een dunne horlogekast en kras vast glas, zodat het er als ik het draag heel netjes uitziet.

Door zijn slanke formaat past het horloge met leren band netjes onder de mouw van mijn overhemden. Dit is bij de metalen horloges niet het geval. Dit maakt dat dit horloge net een stukje minder opzichtig is. Ik ben nu eenmaal niet iemand die graag patst met grote horloges. Ik ben dan ook blij dat dit horloge in mijn verzameling is en dat ik zonder opgelaten gevoel naar mijn afspraken kan. Gelukkig kom ik dan meestal wel op tijd…

Als ik ga sporten draag ik mijn Fitbit

Naast twee “echte” horloges draag ik de laatste tijd steeds vaker mijn Fitbit. Deze activity tracker heeft ook tijdsaanduiding, dus registreert naast mijn hartslag, mijn slaap en mijn activiteit ook hoe laat het is. Als ik slaap draag ik dus mijn Fitbit, omdat ik bij wil houden of mijn slaapritme verbetert. Zodra ik wakker word ga ik ontbijten en meestal hardlopen, dus mijn Fitbit hou ik dan gewoon om. Pas als ik na mijn workout de deur uitga draag ik één van mijn andere horloges.

Binnenkort ga ik op zoek naar een horloge die zowel mijn activiteit kan bijhouden als er fraai uitziet bij mijn casual kledingstijl. Dan kan mijn Seiko horloge met pensioen en hoef ik minder vaak een ander horloge om mijn pols te doen. Hebben jullie suggesties?

Horloge gelegenheid
Geen reactie's

Geef een reactie