Vintage vloerkleden in de winter

Vintage vloerkleden in de winter

De winter komt er weer aan en bij ons thuis betekent dat dat het huis weer eens toe is aan een make-over. Daar waar ons kleine appartement in de zomer vaak koel en licht is, daar wil ik graag warm en donker in de winter. Zowel in de huiskamer als in de slaapkamer spelen we dan enorm met kleuren en met bekleding. De kussens op de bank veranderen van kleur en dit jaar komen er in de winter ook vintage vloerkleden.

Het vintage vloerkleed wordt de laatste jaren steeds populairder

Het vintage vloerkleed wordt de laatste jaren steeds populairder. De oorspronkelijke kleden zijn vaak te herkennen aan de oosterse patronen met een ‘scratched look’. Dit is vooral mooi te combineren met een strakke inrichting. Op die manier krijgt je woning toch een soort van ziel. Als je de kleuren op de vloer laat terugkomen in de kussens op de bank, dan is het al snel helemaal af.

Aangezien we vorig jaar geen vloerkleed op onze witte laminaatvloer hadden, moeten we dit jaar op zoek naar een nieuwe. Ook op de slaapkamer mag onder het bed van Morris weleens een leuk kleed. Er is echter zoveel keuze! Gelukkig heb ik nog even voordat het kleed in de huiskamer komt, want op dit moment kan ik echt nog niet kiezen.

Vintage vloerkleed met Frans motief

Wat voor ons huis in ieder geval afvalt is het Vintage vloerkleed met Frans motief. Voor ons is dit net even te klassiek en doet mij voornamelijk denken aan het oude huis van mijn oma. Ik weet nog wel dat ik de banen op dat kleed gebruikte als racebaan voor mijn LEGO auto’s. Heb je echter veel hout in je woning of hou je van een klassieke touch, dan is zo’n vintage vloerkleed misschien iets voor jou.

Vintage Patchwork vloerkleden

Misschien is in onze huiskamer een vintage patchwork vloerkleed een optie. Door het vele gebruik van zwart, wit en grijs in onze huiskamer, komt een dergelijk kleed helemaal tot z’n recht. Vraag is in dat geval wel welke kleur je dan neemt Een vintage vloerkleed is natuurlijk van zichzelf al wat vaal, dus voor ons is een felle contrasterende kleur of een warme kleur dé oplossing. Persoonlijk ben ik erg fan van roze in een vintage patchwork kleed. Nu Fleur nog overtuigen dat een roze kleed op de vloer heel erg hip is..

Voor de slaapkamer gaan we echt voor een hele felle kleur

Voor de slaapkamer waar zowel Morris als wij slapen is een kleed vinden een stuk makkelijker. Ook hier gaan we voor het vintage vloerkleed, omdat het huis nu echt wat te strak oogt. Voor de slaapkamer gaan we echt voor een hele felle kleur. Welke is nog niet helemaal duidelijk, maar signaal rood of fel geel lijkt me wel wat. Een andere eis is dat dit kleed lekker zacht moet zijn, omdat Morris er ook op moet spelen. Mocht ie een keer head first uit bed kukelen dan is er in ieder geval nog iets wat de val breekt.

Binnenkort gaan we in huis aan de slag om alles een stuk warmer en knusser te maken voor de winter. Naast kleden en kussens gebruiken we nog veel meer accessoires om de boel op te leuken. In een volgende blog horen jullie hier zeker meer van.

Vintage vloerkleed patchwork
Vintage vloerkleden
Geen reactie's

Geef een reactie