Vijf tips om je huiskamer meubels snel schoon te krijgen

Vijf tips om je huiskamer meubels snel schoon te krijgen

Onze zoon Morris wordt steeds actiever en nu hij weet hoe de televisie werkt en hoe hij bij tekenfilms over vechtende ninja’s kan komen maakt hij ook steeds meer rommel. Af en toe heb ik zelfs het idee dat Morris mijn ziet als huishoudelijk personeel. Bijna dagelijks vliegen stukken brood en bekers melk door de lucht na een vecht scene van vechtende LEGO-poppetjes. Inmiddels ben ik dus een expert in het schoonmaken van de meubels in onze huiskamer. In dit artikel vijf tips om je huiskamer meubels snel schoon te krijgen.

Maak je houten salontafel waterdicht

Kringen op de houten salontafel waren de levende nachtmerrie van mijn moeder. Om kringen op de salontafel hout tegen te gaan besloot ze deze waterdicht te maken. Nooit meer gehannes met onderzetters. Geen moeder meer die gestresst de deur open doet als je langskomt met haar kleinkind alleen omdat haar gigantisch dure salontafel het risico heeft om kringen te krijgen. Maar hoe maak je nu een houten object als een salontafel waterdicht? Hiervoor kun je speciale hout sealer gebruiken die je aanbrengt op het hout met een verfroller of lage drukspuit.

Neem een bank met wasbare kussens

De zittingen en leuningen op onze bank zijn volledig afritsbaar en wasbaar. Zodra Morris met zijn handen vol met chocopasta aan de bank heeft gezeten ritsen we de bank direct af en gaat de zitting de wasmachine in. Als het melk of thee is dan nemen we het af met een vochtige doek met koud water, maar bij grotere vlekken gaat de bank gelijk in de was. Wacht ook niet te lang met het wassen van de vlekken, want hoe langer ze blijven zitten, hoe vaster de vlek in de stof gaat zitten.

Zorg voor een makkelijk wasbare vloer of vloerbedekking

Vloerbedekking en kinderen gaan eigenlijk niet samen. Helaas hebben kinderen de neiging om eten en drinken in het kleed te wrijven. Dit gaat vaak op zo’n manier dat de vlekken er niet snel uit gaan. Wij hebben ervoor gekozen geen vloerbedekking te nemen en ook geen kleed neer te leggen. Heb je dit wel ren dan niet gelijk met een bloedhete doek richting vlekken. Afhankelijk van het soort vlek zul je aan moeten passen hoe je deze behandelt. Melk kun je het beste opnemen met een koude vochtige doek, terwijl eten met vet juiste beter opneemt als de doek warm is. Net als bij urinevlekken van katten kan de behandeling ook nog per ondergrond variëren. Laminaat behandel je anders dan een houten vloer.

Houd makkelijk vlekkende zaken buiten handbereik van je kind

Man wat wisten we weinig toen Morris liet merken dat hij uit een beker kon drinken.. Binnen de kortste keren zat de muur onder de chocomel. Meer dan eens is er een beker melk over de bank gegaan en vlekken van filet Americain zitten hier nog op de muur (die muur kun je soms gewoon met chloor of een beetje tandpasta behandelen om hem weer netjes wit te krijgen). Inmiddels heeft onze zoon weer een antilekbeker en zijn open bekers alleen voor noodgevallen, dus wanneer de beker bij oma of de binnenspeeltuin is blijven staan. Zorg dat makkelijk vlekkende zaken buiten het bereik van kinderen blijft of andersom. Als je kind niet met zijn vieze handen bij de muur kan komen, dan wordt de muur niet vies. De broodjes filet en chocopasta eet hij dus alleen nog in de kinderstoel. Daarna maken we de handen schoon met babydoekjes en is hij weer “good to go”.

Zorg voor babydoekjes binnen handbereik

Die babydoekjes zijn trouwens echt de beste uitvinding sinds het gesneden brood. Op de één of andere manier zitten er stoffen in die doekjes die alles schoon krijgen. Hou dan ook altijd een pak babydoekjes binnen handbereik. De kinderstoel, de vloer, de televisie en natuurlijk Morris zelf worden brandschoon door de babydoekjes die wij gebruiken. Hou babydoekjes wel uit de buurt van beeldschermen van bijvoorbeeld laptops of televisies. Het vocht op het doekje bevat bepaalde stoffen die achterblijven op de oppervlakte van het beeldscherm en dat zorgt voor vlekken die na een tijdje niet meer te verwijderen zijn.

Snel vlekken schoonmaken, schoonmaken met kinderen
Tips om vlekken schoon te krijgen
Geen reactie's

Geef een reactie