Verschillende manieren om een nieuwe auto te financieren

Verschillende manieren om een nieuwe auto te financieren

De nieuwe auto financieren is niet altijd even gemakkelijk. Voor een nieuwe auto ben je al gauw tientallen duizenden euro’s kwijt. Niet iedereen beschikt over zo’n ruime spaarrekening. Toch heeft een auto niet het eeuwige leven, dus is het slim om alvast over de verschillende mogelijkheden na te denken. Maar wat zijn nu manieren waarop jij een nieuwe auto kunt financieren, zonder zelf in de financiële problemen te komen? In dit artikel zetten we de meest gebruikte manieren op een rijtje.

Spaarrekening

Het is slim om al bij de aankoop van je eerste auto direct maandelijks geld opzij te zetten voor incidentele uitgaven met betrekking tot deze auto én de aanschaf van een nieuwe. Je weet immers vanaf het begin al dat je auto niet het eeuwige leven zal hebben. Door vanaf het begin maandelijks een vast bedrag weg te zetten, heb je uiteindelijk een mooi bedrag bij elkaar bespaard om een nieuwe auto aan te schaffen. Dit is verreweg de beste methode en op de lange termijn ook het goedkoopst.

Lening afsluiten

Wanneer je spaarrekening niet toereikend genoeg is, kan je er ook voor kiezen om een lening af te sluiten. We raden echter wel aan om hiermee te wachten als dat mogelijk is. Wanneer je nog de tijd hebt om verder te sparen, is dat natuurlijk een betere optie. Geld lenen kost geld. Een auto kopen van je spaargeld is dan ook altijd goedkoper.

Wanneer je oudere auto het echter begeven heeft en je helemaal niet zonder kan, dan is geld lenen natuurlijk de op één na best oplossing. Gelukkig hebben de meeste banken speciale leningen beschikbaar gesteld om de auto te financieren. Soms is er zelfs iets mogelijk bij de garage zelf. Bijvoorbeeld door de auto op afbetaling te kopen. Panikeer daarom niet en ga eerst in gesprek met verschillende banken en de garage. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Houd er wel rekening mee dat je bij het aanvragen van een lening verschillende persoonlijke stukken moet inleveren. Denk hierbij aan het aantonen van je inkomstenbron en maandelijkse vaste lasten. Geld lenen is sinds de kredietcrisis een stuk lastiger geworden.

Huidige auto verkopen

Wil je dolgraag een nieuwe auto kopen en is je huidige auto eigenlijk nog niet helemaal aan vervanging toe? Dan zijn er waarschijnlijk ook genoeg mensen die nog interesse hebben in jouw auto. Daarom kan het geen kwaad om deze te koop te zetten. Er zijn genoeg sites waar je je auto eenvoudig kunt verkopen. Dit geld kun je vervolgens gebruiken als startbedrag om een nieuwe auto aan te schaffen.

Geen zin om de auto zelf te verkopen? Dan is het vaak ook mogelijk om deze aan de garage aan te bieden. Deze autoverkopers kopen de auto op en verkopen die weer. In ruil voor een korting op de aanschaf van een nieuwe auto. Het kan zeker geen kwaad om dit na te vragen bij je huidige autogarage. Vaak levert dit zeer goede deals op, waardoor het financieren van de nieuwe auto een stuk gemakkelijker wordt.

Manieren auto financieren
Geen reactie's

Geef een reactie