5 vakantietips in eigen land voor een fijne nazomer

5 vakantietips in eigen land voor een fijne nazomer

Als je nu naar buiten kijkt lijkt het al bijna weer herfst. Door de storm van de afgelopen dagen liggen de eikels op straat en ook bladeren en takken beginnen alweer te vallen. Hoe anders was dat een week of drie geleden toen we nog rijen dik op het strand lagen? Gelukkig lijkt het erop dat we nog iets van een nazomer gaan krijgen. Gelukkig niet zo retewarm als de afgelopen zomer, maar wel lekker weer. Mocht je nog geen schoolgaande kinderen hebben, dan is dat de ideale gelegenheid om eropuit te gaan. In dit artikel 5 tips voor een fijne nazomer “vakantie”.

Kamperen aan zee

Mijn liefde voor Noordwijk en de Noordwijkse stranden steek ik niet onder stoelen of banken. Het is dan ook één van mijn favoriete kustplaatsen. Ook Nederlanders die niet lang aan de kust gewoond hebben verliezen steeds vaker hun hart aan de Nederlandse kustplaatsen. Je hoeft natuurlijk niet naar Noordwijk. Er zijn overal campings aan zee in Nederland. Van Schiermonnikoog tot aan Cadzand, er is altijd wel een plekje vrij voor jouw tent of caravan. En mocht je die nou niet hebben, dan zijn er zat campings waar je een verblijf kan huren.

Een huisje in Zeeland

Wil je nou niet dat gehannes met het opzetten van een tent en ben je niet zo van het met windkracht 6 rijden met een caravan, dan kun je er ook voor kiezen om deze nazomer je zomergevoel aan te wakkeren in een Vakantiehuis Domburg. Of je nu een weekend gaat, een midweek of als je kiest om een hele week te genieten van de Zeeuwse kust, Domburg is de ideale plek om nog even lekker uit te waaien of om in je zwembroek een frisse duik in het water te nemen. Domburg staat bekend om zijn prachtige wandelroutes, kunstexposities en prachtige stranden.

Huur een Tiny House voor een fijn zomerweekend

Je ziet ze steeds meer: kleine huisjes, die eerder een beetje de hoogte in gaan dan de breedte. Door extreem goed gebruik te maken van de ruimte en door multifunctionele meubelen en muren te gebruiken kun je in een tiny house met minimale ruimte verblijven en toch het gevoel hebben dat je in een redelijk normaal huis vertoeft. Veel tiny houses kun je nu ook huren om een fijn zomerweekend te hebben met vrouw en kinderen of om er samen even lekker op uit te gaan. Een tiny house heeft vaak een verhaal en een trotse eigenaar, dus hou er rekening mee dat je even naar de trotse eigenaar moet luisteren voor je het tiny house kunt betreden.

Dieren spotten in de Achterhoek

Gingen we voor Corona nog op Safari in Afrika, tegenwoordig kan dat veel dichter bij huis! Hoewel de Nederlandse flora en fauna misschien een stukje minder imposant is dan de planten en dieren op de Afrikaanse savanne, toch weten ze er in de Achterhoek iets moois van te maken. In plaats van leeuwen, nijlpaarden, neushoorns en giraffen zul je met de Achterhoekse safari tevreden moeten zijn met de dichtste reeën-dichtheid van Nederland. Ook vind je er hazen, oehoes en natuurlijk koeien. Niet spannend zeg je? Reeën zijn behoorlijk schichtig en zijn moeilijk te spotten, dus als je er één ziet is dat machtig mooi!

Nazomeren in de Biesbosch

Mijn laatste tip is een korte vakantie in één van Nederlands mooiste natuurgebieden. In Nationaal Park de Biesbosch kun je optimaal genieten van wat de Nederlandse natuur te bieden heeft. Naast varen met de kinderen of genieten van de stilte kun je er vogels spotten, wandelen, fietsen en ook in het water valt er een hoop te zien. De Biesbosch kent tal van verblijfsmogelijkheden, dus je vind er altijd wel een slaapplek die past bij jouw wensen.

Tips vakantie nazomer
Geen reactie's

Geef een reactie