Truien kopen voor mannen met grote maten

Truien kopen voor mannen met grote maten

Herenkleding in grote maten is niet makkelijk te vinden. Gelukkig zijn er steeds meer winkels die zich richten op deze doelgroep. Bij deze winkels kun je terecht voor een mooie collectie grote maten herenkleding, waaronder ook heren truien in grote maten. In dit artikel geven we je een aantal tips waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste trui.

De pasvorm is belangrijk

Let bij het kiezen van een trui altijd goed op de pasvorm. Een trui die te wijd is, kan erg slobberig staan. Kies liever voor een trui die iets strakker aansluit, maar wel comfortabel zit. Een mooie V-hals trui staat ook altijd leuk en is voor mannen met een wat bredere borstkas een goede optie.

Let ook goed op de lengte van de trui. Een trui die te lang is, kan slordig ogen. Kies liever voor een trui die net iets over je broekrand valt. Dit geeft een nettere en meer verzorgde look. Een trui die te lang is zal ook meer gaan “dansen” om je lijf. Dit zorgt ervoor dat de stof sneller kreukt en slijt. Hierdoor gaat je trui minder lang mee.

De kleur van je trui is vooral bij grote maten belangrijk

Als je een trui gaat kopen, kies dan altijd voor een kleur die goed staat bij je huidtype. Mannen met een lichte huid kunnen het beste kiezen voor een donkere kleur, zoals donkerblauw of zwart. Mannen met een wat donkerdere huid kunnen kiezen voor een lichtere kleur, zoals grijs of wit. Maakten we ons vroeger druk om horizontale strepen of een drukke print op herentruien met grote maten, tegenwoordig is dat geen enkel probleem meer. Als je iets mooi vindt, kun je dit gewoon dragen!

Naast huidtype is ook je persoonlijkheid belangrijk bij het uitkiezen van de kleur. Sta je graag in het middelpunt en ben je niet verlegen aangelegd, dan kun je best een felle kleur dragen op je grote maten mannentrui. Blijf je liever op de achtergrond? Draag dan wat minder opvallende kleuren. Het belangrijkste is dat jij de trui mooi vindt en dat je je goed voelt in de trui die je draagt.

Materialen maken de trui

Als je gaat shoppen voor een goeie trui in grotere maten, dan is materiaal ook een belangrijke keuze. Je wil natuurlijk dat een trui lekker zit en goed valt. Dit is zeker niet met alle stoffen het geval. Synthetische stoffen kunnen bij truien in grote maten nog weleens aan de huid kleven. Heb jij hier ook last van, koop dan liever een trui van katoen of bamboe, dan een trui die gemaakt is van polyester of andere kunstmatige stof. Zo blijf je gedurende de dag net even iets frisser en dat is vooral voor mannen met een maatje meer heel erg belangrijk.

Mannen die grotere truien dragen hebben nog een uitdaging. Kreuken en vouwen kunnen er namelijk voor zorgen dat je rare hoeken in een trui krijgt die ervoor zorgen dat je een wat minder flatteus voorkomen hebt. Vermijd dan ook stoffen die snel kreuken of die je elke keer moet strijken voor je het kan dragen.

Truien in de uitverkoop

Of je grote maten herentruien in de uitverkoop kunt vinden hangt af van het soort trui dat je zoekt. Mijn ervaring is dat vaak de hoodies en sweatshirts sneller uitverkocht zijn. De wat nettere truien zul je (vooral in een zaak gespecialiseerd in grote maten) sneller vinden. Mijn advies: wees er snel bij en als je er echt netjes bij wil lopen, wacht dan niet tot de uitverkoop.

Grote mannen truien
Geen reactie's

Geef een reactie