Trouwring kiezen? Tips en tricks!

Trouwring kiezen? Tips en tricks!

Het is toch wel het meest bijzondere sieraad dat je gaat dragen in je leven: je trouwring! Een dierbaar sieraad, met veel betekenis. Daarom is het zo belangrijk om een doordachte keuze te maken, zodat je de ring met plezier draagt – ook op de lange termijn. Waar kun je op letten om tot de perfecte keuze te komen?

Goud of zilver?

Het is een belangrijke basiskeuze: ga je voor goud of zilver? Je kunt dit bepalen op basis van de andere sieraden die je al draagt. Stel dat je oorbellen en armbanden zilver zijn, dan is het logisch om daar een zilveren ring bij te combineren. Maar je kunt de keuze ook maken op basis van een stukje stijl! Zo oogt zilver wat minimalistischer en subtieler, en kies je met goud voor een opvallendere look. Wat past er beter bij jou? Goud wordt ook als luxer gezien, wat de reden voor een gouden ring als trouwring kan vormen. Je kunt de keuze ook maken op basis van gevoel: welke kleur trekt je meer aan?

Kwaliteit

Kies altijd voor kwaliteit als het om een trouwring gaat. Je bent immers van plan om deze ring nog lang te dragen, en de kwaliteit is daarbij van belang. Bij www.anrojuweliers.nl is een ruime collectie van hoogwaardige ringen te vinden, in uiteenlopende stijlen. De materialen zijn op de juiste manier bewerkt, om tot een uitstekend resultaat te komen. En dat telt.

Stijl

Wat is voor jou de ideale stijl van een trouwring? Vaak wordt er gekozen voor een minimalistische ring, zonder poespas. Daar raak je in ieder geval nooit op uitgekeken. Of een subtiele versiering speelt een rol in de trouwring, zoals een enkel steentje. Maar je kunt net zo goed uitpakken en voor een bijzondere ring kiezen. Denk aan een ring met grote edelstenen of meerdere diamanten. Wat een eyecatcher! Ook hier delen we weer de tip: bedenk wat het best aansluit op je verdere stijl. Er is in ieder geval geen goed of fout. Jij bent degene die de ring gaat dragen, dus kies vooral een ring uit waar je blij van wordt.

Ring van jou en ring van je partner

Het is een mogelijkheid om dezelfde ring te kiezen als je partner doet. Zo komen de ringen overeen: dit wordt doorgaans als een fraaie symboliek gezien. Jullie ringen passen bij elkaar, net zoals jullie dat doen als stel. Of ga voor een klein verschil in de twee ringen, om voor iets meer variatie te zorgen. Al is het ook een optie om dit idee helemaal los te laten, en allebei een ring te kiezen die bij jullie individuele stijl past. Zeker als jullie stijl niet per se overeenkomt, is dat een handige uitwerking.

Perfecte maat

Uiteraard speelt ook het praktische karakter van de ring een rol. Het belangrijkste onderdeel? Zorg dat de ring perfect past. Je wilt immers niet dat de ring te strak of juist te los zit. Dit moet zorgvuldig worden opgemeten, het liefst door een expert.

Gravering

Tot slot: denk ook aan de binnenkant van de ring. Wil je er iets in laten graveren? Dit kan de trouwdatum zijn, of de naam van je partner en jouw naam. Het maakt de ring nog net dat stukje persoonlijker. Ook al zie je de binnenkant niet zo vaak, de ring is nu wel hélemaal van jou.

Trouwring kiezen
Geen reactie's

Geef een reactie