TreeClicks plant bomen terwijl jij shopt

TreeClicks plant bomen terwijl jij shopt

Voor mijn werk zit ik nog dagelijks op de laptop en als ik dan websites bezoek dan doe ik dit standaard in Google Chrome. Het is in mijn ogen de snelste en zeker ook de handigste browser die op dit moment beschikbaar is. Handig vooral ook, omdat Chrome kan werken met browser extensies. Dit zijn super handige programma’s die je kan toevoegen aan je browser waardoor je niet meer speciaal naar bepaalde websites hoeft te navigeren. Één van die browser extensies is TreeClicks.

Wat is TreeClicks

Allemaal leuk, die browser extensies of plug-ins, maar wat is TreeClicks eigenlijk? TreeClicks is dus een browser plug-in die je installeert op je PC of laptop, door middel van je browser. Als de plug-in geïnstalleerd is dan kun je er gelijk mee aan de slag. De browser extensie plant namelijk bomen voor elke aankoop die jij doet in ongeveer 10.000 webshops. Op de manier zorg je met jouw aankopen voor een beter milieu! Je hoeft er zelf niet meer voor te betalen en je kan een account aanmaken om bij te houden hoeveel bomen er al dankzij jou zijn geplant.

Hoe werkt TreeClicks

De bomen die TreeClicks plant worden feitelijk betaald van de advertentie inkomsten die zij krijgen van de webshops. Als je naar één van de aangesloten websites gaat, dan geeft de browser extensie je een seintje. Je klikt op de link die word aangegeven door de browser plug-in en vervolgens gaat het allemaal vanzelf. Het bedrag van je aankopen blijft dus gewoon het zelfde en dankzij die aankopen plant TreeClicks bomen in India.

Waarom zou je deze plug-in gebruiken?

Ontbossing is momenteel goed voor meer dan 10% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Omdat e-commerce een miljarden economie is, zouden enorme hoeveelheden bos kunnen worden aangeplant als iedereen TreeClicks zou gebruiken. Dat bos zorgt vervolgens weer voor het verwerken van bijvoorbeeld CO2 en zet dit weer om in zuurstof. Als het je verder niks kost en je er een betere wereld voor jezelf en jouw kinderen mee kan maken, waarom zou je dan geen gebruik maken van deze browser plug-in?

Met welke websites werkt TreeClicks samen?

Om een aardige deuk in de broeikasgassen te kunnen slaan werkt TreeClicks samen met een groot aantal websites en webshops. Eigenlijk zou je je beter af kunnen vragen met wie ze niet samenwerken. Grote merken als KLM, Bol.com en Ikea helpen dus mee aan het planten van bomen. Helemaal top dus dat webwinkels waar je vaak komt gewoon via de plug-in ontbossing voorkomen.

Wat vind ik van deze browser extensie?

TreeClicks is een simpele manier om van onze wereld een betere plek te maken. Doordat zij het geld uit advertentie inkomsten gebruiken om bomen te planten wordt ontbossing tegen gegaan en krijgen we weer net een beetje extra zuurstof op onze wereld. Het kost je niks extra’s en daarom sta ik achter dit concept. De installatie en het gebruik van de browser extensie zijn super simpel en het aanmelden is niet verplicht. Wat mij betreft alleen maar voordelen dus. Ik wil iedereen aanraden de plug-in voor Chrome te downloaden en als ze online gaan shoppen te werken met  TreeClicks.

TreeClicks plant bomen
TreeClicks plant bomen terwijl jij shopt
Geen reactie's

Geef een reactie