Toiletbril omhoog of omlaag?

Toiletbril omhoog of omlaag?

Het is een eeuwige strijd tussen mannen en vrouwen en dat op het kleinste kamertje van het huis: Moet de toiletbril omhoog of omlaag na een toiletbezoek? Het antwoord op deze vraag is vrij simpel. Zowel mannen als vrouwen moeten de WC-bril helemaal omlaag doen, dus ook de klep die er nog boven zit. Veel mensen en dan vooral mannen zullen het niet met mij eens zijn, maar in dit artikel zal ik uitleggen waarom.

Het sneeze effect

Het volledig sluiten van de toiletpot helpt bij een goede toilethygiëne. Als je een wc doortrekt zonder de deksel op de pot te doen, worden er miljoenen bacteriën het kleinste kamertje in geslingerd. Deze bacteriën landen grotendeels op de bril, in de toiletpot en op de muren. Veel bacteriën zijn zo licht dat ze door de wc blijven zweven. Een groot deel van de poep- en plasbacteriën komt echter ook op de persoon die de wc heeft doorgetrokken. Dit noemen ze het Sneeze effect. Om deze reden zouden dus zowel mannen als vrouwen de toiletbril omlaag moeten doen.

Mannen laten de wc-bril vaak omhoog

De reden dat mannen de wc-bril vaak omhoog laten is niet luiheid of omdat ze bang zijn dat ze vieze handen krijgen. Dit diepgewortelde gedrag komt voort uit een praktische overweging. Als mannen de wc-bril omlaag zouden doen, betekent dit dat ze de volgende keer als ze gaan plassen en er is nog niemand anders geweest, de bril weer op moeten tillen. Het scheelt dus in de toekomst een handeling. Hierbij de klep ook van de pot latend zorgen mannen dus voor het grootste deel van de verspreiding van darmbacteriën en ziektes. Of je nu dagelijks een flesje Yakult drinkt of niet. Het naar boven laten van de wc-bril is gewoon erg ongezond voor jou en je omgeving.

Vrouwen laten de deksel ook vaak van de pot als ze doortrekken

Hoewel vrouwen dus grotendeels het toilet doortrekken met de bril naar beneden, doen ook zij dit niet op de goede manier en is het eigenlijk net zo ranzig als doorspoelen met de bril omhoog. De darmbacteriën komen namelijk bij het doortrekken van de wc op de bril en daarmee ook op de billen van de volgende zittende bezoeker. Niet heel erg smakelijk dus. Tenzij je de toiletbril na ieder bezoek ontsmet en de ruimte ontdoet van alle zwevende bacteriën, zijn vrouwen dus eigenlijk net zo vies als mannen.

Ja, maar mannen plassen op de bril en naast de pot.

Hoewel dit vrij weinig te maken heeft met of de toiletbril omhoog of omlaag moet, is het een vaak gehoord argument dat mannen een rommeltje maken van het toilet. Laten we eerlijk zijn: de enige reden dat vrouwen dat niet doen is omdat ze in menig huishouden zelf verantwoordelijk zijn voor het schoon houden van de toiletruimte. Ik ben in menig horecagelegenheid verantwoordelijk geweest voor de toiletten en daar waren vrouwen doorgaans viezer dan mannen.

Wil je dat je man niet meer op de bril of naast de pot plast, vraag hem dan om te gaan zitten bij zowel het poepen áls het plassen, of maak hem verantwoordelijk voor het schoonmaken van het toilet. Kijk hierbij wel uit. Als een man verantwoordelijk is voor het schoonmaken, dan zal hij tijdens discussies ook aan gaan geven dat hij het vies mag maken… Ja het is een dunne lijn waarop je loopt in een relatie. Je weet nu in ieder geval of de wc-bril omhoog of omlaag moet bij het doortrekken van het toilet.

Toiletbril omhoog of omlaag
schoonmaken
Geen reactie's

Geef een reactie