Tips en gadgets voor het komende festivalseizoen

Tips en gadgets voor het komende festivalseizoen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je voor te bereiden op de beste tijd van het jaar! Of je nu een doorgewinterde festivalganger bent of voor het eerst gaat, het is altijd handig om een aantal tips en gadgets bij de hand te hebben om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je festivalervaring haalt. In deze blog delen wij onze beste tips en gadgets voor het komende festivalseizoen.

Draag comfortabele kleding en schoenen

Een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken als je naar een festival gaat, is comfortabele kleding en schoenen. Je zult waarschijnlijk veel lopen en staan, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je schoenen hebt die goed passen en comfortabel zijn om in te lopen. Kies voor luchtige kleding die je kunt laagjes, zodat je je outfit kunt aanpassen aan de temperatuur en de sfeer van het festival.

Bescherm jezelf tegen de zon

Een hele dag in de zon kan zorgen voor een pijnlijke zonnebrand. Zorg ervoor dat je jezelf beschermt tegen de zon door het dragen van bucket hats, zonnebril en het gebruik van zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Vergeet niet om regelmatig opnieuw aan te brengen om je huid te beschermen.

Een munthouder past op je festivalmunten

De munthouder is toch wel één van de handigste festivalgadgets. Berg al je festivalmunten op in de muntenhouder en je hebt nooit meer last van de overal zwervende betaalmiddelen. Ook kun je handig tellen hoeveel munten je nodig hebt voor een rondje en bepalen of je al nieuwe munten moet kopen. Super handig en ook nog eens heel economisch, want je hebt aan het einde van het festival nooit meer munten over.

Neem een powerbank mee

Een festival is niet de plek om zonder batterij te zitten. Neem een powerbank mee om ervoor te zorgen dat je telefoon de hele dag opgeladen blijft, zodat je foto’s kunt maken en contact kunt houden met je vrienden. Kies voor een powerbank met een hoge capaciteit, zodat je meerdere keren kunt opladen. Smartphones van tegenwoordig hebben best wat stroom nodig, dus ga je naar een meerdaags festival, vergeet dan ook niet om je powerbank weer op te laden voor nog een dagje knallen

Vergeet je oordopjes niet

Muziek is een integraal onderdeel van een festivalervaring, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gehoor. Neem daarom altijd een paar oordopjes mee om jezelf te beschermen tegen luide muziek en het voorkomen van gehoorschade. Je kan standaard oordopjes kopen bij de drogist, maar als je vaker naar een festival of concert gaat dan is het aan te raden om eigen oordopjes aan te laten meten door een audicien.

Maak gebruik van festival apps

Veel festivals hebben hun eigen app waarin je het programma kunt bekijken en de locatie van podia en faciliteiten kunt vinden. Maak gebruik van deze apps om ervoor te zorgen dat je niets mist en om de beste route te vinden tussen podia en andere activiteiten.

Neem een opvouwbare waterfles mee

Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens een festival, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met het milieu. Neem daarom een opvouwbare waterfles mee die je kunt bijvullen bij watertappunten op het festivalterrein.

Maak gebruik van draagbare ventilatoren

Op een warme dag kan het behoorlijk heet worden op een festivalterrein. Maak gebruik van draagbare ventilatoren om jezelf wat verkoeling te geven en om te voorkomen dat je oververhit raakt. Neem een handzame kleine ventilator mee om zo kort te kunnen koelen als je het snel warm hebt. Drink daarnaast voldoende en ga af en toe op een rustige plek staan waar je voldoende wind kunt pakken om even af te koelen.

Neem een mini EHBO-kit mee

Een kleine EHBO-kit kan uitermate handig zijn op festivals. Als je een aantal pleisters, een flesje jodium, gaas en andere EHBO spullen bij je hebt dan scheelt dat enorm als jij of iemand in je omgeving onverhoopt een kleine verwonding oploopt. Je staat zo in een scherp stuk plastic of loopt met je hoofd tegen een toiletdeur. Dan is het fijn om zelf al de eerste hulp uit te kunnen voeren in plaats van afhankelijk te zijn van de EHBO van het festival.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze festival tips en gadgets. Ik heb er dit jaar weer heel veel zin in en ik hoop jullie ook. Waar ga ik jullie tegenkomen dit festivalseizoen?

Festival gadgets
Geen reactie's

Geef een reactie