The Lion King is terug!

The Lion King is terug!

Volgende week is het dan zo ver. De populaire Disneyfilm The Lion King is terug en dit keer vetter dan ooit! Het is namelijk iet zomaar een remake van de tekenfilm uit 1994, maar een zogenaamde “live action” remake. Dat maakt het natuurlijk allemaal nog een stuk interessanter en misschien ook wel mooier. Prachtige 3D animaties komen net als bij Disneyfilms als Aladdin en The Junglebook op het bioscoopscherm. Deze Disney papa is dolgelukkig dat De Leeuwenkoning weer terug is!

Al deze prachtige liedjes komen in de nieuwe film ook weer terug

The Lion King is namelijk altijd één van mijn meest favoriete Disneyfilms geweest. Het verhaal van Simba die nogal beschermd wordt opgevoed en voorbereidt op het koningschap om vervolgens na het overlijden van zijn vader met schuldgevoel van het toneel te verdwijnen sprak tot mijn verbeelding. De liedjes zing ik nog steeds woord voor woord mee. Van Circle of life tot Hakuna Matata, ik ben geen tekst vergeten. Al deze prachtige liedjes komen in de nieuwe film ook weer terug. Er is zelfs één nieuw nummer! Hans Zimmer werkte samen met Elton John om ook in deze versie de muziek helemaal perfect te krijgen.

Wie doen de stemmen in The Lion King?

Het verhaal is natuurlijk verder bij iedereen bekend, dus daar zal ik verder niet te veel op ingaan. Wel kan ik alvast vertellen dat de stem van Mufasa wordt ingesproken door James Earl Jones, die dit ook deed voor de tekenfilmversie van Mufasa. Billy Eichner en Seth Roogen doen de stemmen van Timon en Pumba. De stem van onze lieve Simba is gereserveerd voor Donald Glover. Zijn vriendinnetje Nala heeft een geweldige stem gekregen, namelijk de stem van Beyoncé Knowles.

De trailer van de live actionfilm beloofd een hoop goeds. Onderaan dit artikel staat de Youtube versie. Neem snel en kijkje en bepaal of je net zo enthousiast bent als ik over “The Lion King 2019”. Op 17 juli 2019 vult The Lion King de Nederlandse bioscopen.

The Lion King 2019
Geen reactie's

Geef een reactie