Spelenderwijs op zoek naar de Perfecte Camping

Spelenderwijs op zoek naar de Perfecte Camping

,,Maar wat zou je dan wíllen, waar wil je dan naartoe?”, riep ik norser dan ik zou willen, gevolgd door excuses. We willen graag op vakantie, maar de voorbereiding kost tijd; we zullen eerst moeten bepalen wat we precies willen. Tijd die ik niet heb. Als ik thuis kom van mijn werk, staan onze twee zoons te trappelen. Ze willen eerst een uurtje met papa spelen, voordat we gaan eten.

Die avonden zijn altijd zo voorbij. Na het eten, willen ze nog alle aandacht van papa en mama en als ze naar bed moeten, gaat daar ook enorm veel tijd overheen. Na het voorlezen, duurt het nog wel even voordat ze echt stil zijn. Snel maken we de keuken en de huiskamer weer schoon, maar dan ben ik echt weer veel te moe om mijn computer op te starten en te zoeken naar De Perfecte Vakantiebestemming. Zelfs Netflix is een opgave. Mijn vrouw begrijpt m’n reactie echt wel, ze schrikt er niet eens van. ,,Maak het niet te moeilijk joh”, zegt ze. ,,Gewoon een camping, in Italië of Kroatië ofzo, met een zwembad en genoeg te doen voor die twee. Als het ook nog eens in een leuke omgeving is, ben ik allang blij.” Goed, nog altijd een zeer ruime ‘opdracht’, maar wel een heldere. Maar waar begín je zoiets?

Heerlijke zoektocht

Toen we nog met z’n tweeën waren, vond ik die voorbereiding juist het allerleukste. Urenlang zat ik achter de computer, tot ik het perfecte plekje had gevonden. Eerst bedacht ik zelf de locatie: we zijn al op vakantie geweest naar Griekenland, Italië, Kroatië, Frankrijk, Spanje en Portugal. Vervolgens zocht ik naar een interessante plek in dat land. Van de Côte d’Azur tot Toscane; ik zorgde ervoor dat we een geweldige twee tot vier weken zouden hebben. Maar met twee kinderen is die zoektocht per definitie anders. Onze wensen zijn enorm veranderd. Van avontuurlijk, naar pure ontspanning. Zolang de kinderen het maar fijn hebben.

Handig: Camping Expert

De keuze is enorm, Google gigantisch en het liefste heb ik nu binnen één zoekopdracht de oplossing. Die uren die ik toen had, heb ik nu niet meer. De energie die ik toen had, heb ik nu zeker niet meer. Maar ook internet staat niet stil. Er zijn websites die ervoor zorgen dat ik binnen één zoekopdracht die oplossing heb, zoals Camping Expert. Spelenderwijs lukt het op deze site om de camping te vinden die perfect is voor ons gezin. Want natuurlijk kan ik gedurende de dag de locatie al bedenken. Dit jaar gaan we naar Kroatië. Naar Istrië. Naar de zee, naar een idyllisch dorpje, naar weelderige natuur om ons heen. Binnen één zoekopdracht vind ik Camping Polari, nabij het dorpje Rovinj. Ideaal voor kinderen, ideaal voor ons als gezin. Goed dat er websites zijn, die rekening houden met papa’s die ’s avonds echt geen tijd en energie hebben om tot in de late uurtjes het internet af te struinen.

Camping uitzoeken
Geen reactie's

Geef een reactie