Snel een nieuwe auto? Dit zijn de opties

Snel een nieuwe auto? Dit zijn de opties

Een nieuwe auto kopen zonder daar lang op te wachten is tegenwoordig bijna onmogelijk. Heb je snel een nieuwe auto nodig, dan kom je dus voor een aantal uitdagingen te staan. Mobiliteit is tegenwoordig erg belangrijk. Zonder auto ben je eigenlijk nergens, dus wat doe je als je snel een nieuwe auto wil hebben?

Als particulier een auto leasen

Voor particulieren is een private lease auto één van de eerste opties waar men aan denkt als er snel en relatief goedkoop een nieuwe auto moet komen. Goedkope private lease auto’s zijn vaak auto’s in het goedkopere segment en zijn daardoor vrij snel in te zetten. Hou er rekening mee dat je een goedkopere lease auto meestal niet kunt personaliseren. Dit lijkt een nadeel, maar hierdoor zijn deze auto’s snel leverbaar en is je mobiliteit gegarandeerd.

Nog een voordeel van private lease is dat onderhoud en mobiliteit ook na het ingaan van het leasecontract geen probleem is. Heb je pech met je auto of moet de auto voor onderhoud naar de dealer, dan krijg je vaak gewoon een leenauto mee en kun je dus blijven rijden. Kosten voor pechhulp en onderhoud zijn over het algemeen bij de kosten van het leasecontract inbegrepen. Scheelt ook weer in de onvoorziene kosten.

Zakelijk een auto leasen

Heb je een eigen bedrijf of een werkgever die met je mee wil denken, dan is het leasen auto van de zaak een mooie en voordelige optie. Let er wel op dat zakelijk leasen van een auto met best wel wat regels gepaard gaat. Denk daarbij aan bijtelling bij privégebruik van de auto en verschillende soorten btw die berekend worden over het gebruik. Veel leasemaatschappijen hebben hier een makkelijke app voor. Er zijn ook werkgevers die hier een speciaal systeem voor hebben.

Een tweedehands auto kopen

Wil je de auto die je rijdt gewoon in eigendom hebben, dan is het als je zo kort mogelijk wil wachten een optie om een tweedehands auto te gaan rijden. Een jong gebruikte auto kun je meestal zo uit de showroom meenemen. Of je nu kiest voor een hybride of elektrische auto of een nette auto die rijdt op reguliere brandstof, je kan zo een auto van een jaar of twee oud kopen.

Auto delen is ook een optie

You will own nothing and you will be happy. Een controversiële uitspraak, maar voor mobiliteit weldegelijk een optie. Een auto tot je beschikking hebben als je die nodig hebt, maar niet het ongemak van vaste lasten, parkeren en onderhoud hebben. Een auto delen is ook een optie met veel voordelen. Nadeel is dat dit niet altijd overal beschikbaar is en als je veel met de auto rijdt relatief duur is. Maar als je in de stad woont of niet vaak auto rijdt, dan is auto delen écht een uitkomst.

Snel een nieuwe auto
Geen reactie's

Geef een reactie