Een goede schommel kiezen, hoe doe je dat?

Een goede schommel kiezen, hoe doe je dat?

Als je een beetje tuin hebt en een huis vol met kinderen, dan is een goede schommel een vereiste bij het buiten spelen. Kinderen vinden schommels geweldig, voornamelijk omdat het veilig is terwijl je toch een klein beetje het gevoel van gevaar ervaart. Dat gevaar moet natuurlijk absoluut niet aanwezig zijn bij het schommelen, dus is het voor ouders belangrijk dat zij een goede schommel kiezen. Maar hoe kies je nu een goede schommel?

Een goede schommel herken je aan het materiaal

Het eerste waar je een goede schommel aan herkent is het materiaal. De meeste goede schommels zijn tegenwoordig van hout. Houten schommels zijn namelijk bestand tegen weer en wind. Ze roesten niet en vormen dus geen gevaar voor de kinderen Er kan immers geen buis doorroesten en je kinderen kunnen zich niet branden als de schommel al urenlang in de brandende zon staat.

Toch zijn er ook hele goede metalen schommels. Een metalen schommel kiezen is echter niet zomaar gedaan. Het materiaal is zwaar en moeilijker te bevestigen dan de houten schommels. Door laspunten is het mogelijk dat kinderen zich bezeren. Als al deze zaken zijn uitgesloten, dan kun je ook voor een metalen schommel kiezen.

Een goede schommel kies je op basis van kwaliteit

Ga je toch voor een houten schommel, dan is niet alleen het hout van doorslaggevend belang. Ook de bevestigingspunten en andere verbindende onderdelen van de schommel die vaak van metaal gemaakt zijn, moeten van hoogstaande kwaliteit zijn. Als je een goede kwaliteit schommel wilt kiezen, dan bezuinig je niet op de kwaliteit van deze onderdelen. Het gaat hier immers om de veiligheid van je kinderen en hun vriendjes.

De schommelhaken en verbinders moeten dus netjes gelast zijn. Ook moet je ze goed kunnen bevestigen aan de houten schommel. Vaak is zwaarder materiaal beter, maar laat je bij het uitkiezen goed adviseren. Laat prijs alsjeblieft niet de doorslag geven, maar neem je beslissing op hoe vaak de kinderen de schommel gebruiken, waar hij komt te staan en de leeftijd van de kinderen.

De ruimte is van belang

Het aller belangrijkste bij het kiezen van een schommel is echter de ruimte waar deze komt te staan. Van belang zijn vooral de hoogte van de schommel en de ruimte aan de voor en achterzijde. Kies je een schommel die te laag is en die weinig ruimte heeft aan de voorkant en achterkant, dan is het mogelijk dat de kinderen tijdens het schommelen letsel oplopen.

Een schommel kiezen is meten. Het liefste plaats je een schommel op een groot grasveld of in een vlakte met zand. Helaas heeft niet iedereen die ruimte, dus moet je rekening gaan houden met uitzwaaien en de afsprong van de schommel. Bespreek de ruimte die je hebt voor de schommel dus goed met de verkoper deze kan dan samen met jou bepalen of je voor de beste schommel kiest.

Schommel kiezen
Geen reactie's

Geef een reactie