Pijnlijke gewrichten? Zo kom je er vanaf!

Pijnlijke gewrichten? Zo kom je er vanaf!

Last hebben van de gewrichten, voelt niet alleen zeer vervelend aan, het verstoord ook je dagelijks leven. Deze problemen ontstaan meestal door ouderdom en door overbelasting. Je lichaam heeft dan een tekort aan glucosamine. Glucosamine is een lichaamseigen stof, dat essentieel is voor soepele beweging. Glucosamine komt nauwelijks in voeding voor, omdat het in de harde delen van schaaldieren voorkomt. Hierdoor kun je het beste een supplement glucosamine kopen. Ben jij benieuwd naar meer informatie rondom pijnlijke gewrichten en hoe je dit het beste kunt oplossen? Lees dan snel verder! 

De functie van gewrichten

Gewrichten verbinden de botten aan elkaar en zorgen dat beweging mogelijk is. Door beweging krijgen ze te maken met grote druk en moeten ze veel schokken opvangen. Het opvangen van schokken wordt gedaan door kraakbeen. Dit kraakbeen, dient dus ter bescherming van de gewrichten. Het hebben van soepele gewrichten en sterk kraakbeen, zijn beide essentieel om te kunnen bewegen zonder klachten.

De oorzaak van pijnlijke gewrichten

Wanneer je last hebt van je gewrichten, kan dat komen door twee redenen: overbelasting en ouderdom. Wanneer je regelmatig sport of lichamelijk werk verricht, kan het voorkomen dat jij je gewrichten overbelast. Door de routine is het lastig om rust te nemen, waardoor klachten blijven of sterker worden.

Het is geen verrassing dat jongeren soepeler bewegen, dan ouderen. Vanaf ons 40 jaar gaan onze gewrichten minder goed functioneren. Hierdoor zal bewegen als vroeger, steeds lastiger worden door de jaren heen. Uiteindelijk zal dit leiden tot stijfheid van de gewrichten, waardoor bewegen steeds moeilijker wordt.

De behandeling tegen pijnlijke gewrichten

Zoals we al eerder hadden besproken, is het lastig om glucosamine via voeding te winnen. Om toch dit tekort weg te werken, kun je het beste een supplement van deze stof nemen. Wanneer je een supplement moet innemen, zorg er dan wel voor dat je voor kwaliteit kiest. 

De kwaliteit van supplementen

Er zijn een heleboel verschillende merken supplementen waar je uit kunt kiezen. Het is raadzaam om voor kwalitatieve supplementen te gaan, omdat deze schoner zijn dan de goedkopere varianten. Hoge kwaliteit is te herkennen aan de volgende punten:

  • De productie is HACCP gecertificeerd
  • Er zijn geen overbodige toevoegingen erin verwerkt
  • Er zit een veilige dosering van de stoffen in

HACCP staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points en is een voedselveiligheidssysteem. De HACCP waakt voor de veiligheid van voedsel en dat doen ze door ieder onderdeel van het proces te controleren. Pas wanneer iedere fase van de productie als veilig is erkent, mag je dit als merk claimen. 

Merken die supplementen verkopen, zijn verplicht om de ingrediënten en de dosering te vermelden. Door middel van de ingrediëntenlijst kun je achterhalen of er geen onnodige stoffen aan de supplementen zijn toegevoegd.  

Controleer in dit overzicht dan ook direct de dosering van glucosamine. Er zijn namelijk verschillende varianten van glucosamine. Glucosamine is een stof, dat altijd scheikundig verbonden is met een andere stof. Hierdoor zit er aan de ene stof meer glucosamine gehecht, dan aan de andere stof en kan de dosering glucosamine in supplementen variëren. 

Pijnlijke spieren en gewrichten
Geen reactie's

Geef een reactie