Overlast van mieren in huis of tuin?

Overlast van mieren in huis of tuin?

Heb je overlast van mieren in je huis of tuin? Dan leg ik hier uit wat je het beste kunt doen tegen deze kleine zwarte beestjes. Mieren doen namelijk letterlijk geen vlieg kwaad, maar hygiƫnisch en prettig voor het oog is anders. Hoe kun je het makkelijkst mieren bestrijden?

Mieren in huis? Dit kun je er tegen doen!

Mieren komen af op voedsel. Eerst zul je slechts een paar mieren zien, maar geleidelijk aan worden het er steeds meer. De mieren die je eerst zag zijn namelijk teruggekeerd naar het nest en door wandelpaden die zij achterlaten komen er steeds meer. Door het weghalen van voedsel zullen teleurgestelde mieren vaak verdwaasd rondlopen. Het probleem los je er echter niet helemaal mee op. Het weghalen van al het heerlijke voedsel is natuurlijk niet altijd mogelijk..

Mieren zijn over het algemeen heel gevoelig voor bepaalde huis- tuin- en keukenmiddeltjes. Zware bestrijdingsmiddelen zijn vaak niet eens nodig. De manieren hier onder zijn heel erg effectief:

  • Op plekken waar je veel mieren ziet kun je een bakje of schoteltje met een mengsel van suiker en azijn neerzetten. Na een paar uur is het resultaat zichtbaar.
  • Strooi kaneel bij de oorsprong van de mierenplaag en strooi vervolgens op iedere mier die je ziet een klein beetje kaneel. De verdwaasde mier zal proberen terug te keren naar het nest en zullen daar het poeder verspreiden.
  • Met koper hou je mieren op afstand. Je kan dus het beste een stuk of twee vijf Eurocent muntstukken neerleggen waar de mieren binnenkomen.
  • Het is sowieso raadzaam de plek waar mieren binnenkomen goed schoon te houden. Vervang dus regelmatig de vuilniszak en dweil met schoonmaakmiddel dat citroen bevat.
  • Als je het pad van de mieren wil onderbreken, dan werkt stoepkrijt heel goed. Nu moet je niet gelijk je hele laminaat onder kalken, maar als ze binnenkomen via de tuin, dan kun je het spoor onderbreken door een dikke streep op de drempel te trekken.

Mieren in de tuin? Deze middelen helpen tegen mieren

Ook in de tuin kun je flink last hebben van mieren. De meeste mieren die je binnen aantreft komen van buiten. Lig je lekker in de tuin en zie je je broodje langzaam verdwijnen richting de planten, dan zul je over moeten gaan tot actie.

  • Hoe wreed ook, kokend water gieten in de gaten waar de mieren uitkomen is redelijk effectief. Je zult echter niet alle mieren doden en ook niet alle gangen storten in. Ze zullen nieuwe gangen graven en later terugkomen.
  • Strooi koffiedik op de plekken waar veel mieren zichtbaar zijn. Mieren vinden koffiedik vreselijk en zullen niet snel terugkeren.
  • Heel effectief is om bakkersgist te mengen met poedersuiker. Het mengsel vinden ze heerlijk, maar door het uitzettende gist zullen de mieren sterven.
  • Wil je diervriendelijker van de mierenplaag af, vul een bloempot met tuinaarde en plaats deze boven het mierennest. Mieren zullen naar deze voedselrijke grond verhuizen en hun nest maken. Verhuis na een week of twee de bloempot naar een andere locatie en jouw probleem is opgelost.

Zwaarder geschut om mieren te bestrijden

Al met al moeten bovenstaande oplossingen voldoende zijn om jouw probleem op te lossen. Is het probleem echter zo hardnekkig dat ze zelfs met deze middelen niet verdwijnen, dan wordt het tijd voor zwaarder geschut. Maak gebruik van mierenlokdoosjes of huur een professionele verdelger in om je probleem op te lossen. Let bij het gebruik van chemische middelen altijd op met kinderen en huisdieren!

Mieren in huis bestrijden
Mieren bestrijden
Geen reactie's

Geef een reactie