Welk museum in Amsterdam is echt de moeite waard?

Welk museum in Amsterdam is echt de moeite waard?

Amsterdam heeft letterlijk tientallen, zo niet honderden musea waar je dagelijks terecht kunt voor je behoefte aan cultuur, kennis en fun. In dit artikel zal ik een aantal musea uitlichten die garant staan voor een leuk uitje Amsterdam. Of het nu met kinderen is of gewoon als je even alleen cultuur wilt snuiven, dit artikel geeft je 6 tips voor de leukste musea.

Dus ben je op zoek naar een bedrijfsuitje Amsterdam, wil je weten welk museum bij uitstek geschikt is voor kinderen of ben je op zoek naar leuke wetenswaardigheden over Amsterdamse musea, dan ben je in dit artikel aan het goede adres.

Madame Tussauds

Wil je oog in oog staan met de sterren van vandaag en vroeger, dan ben je bij Madame Tussauds aan het juiste adres. Sinds jaar en dag worden bij deze tentoonstelling wassen beelden van beroemdheden getoond die je van zeer dichtbij kunt benaderen. Je kan dus zonder problemen op de foto met sterren als Beyonce, de cast van The Avengers en zelfs de koninklijke familie.

Tropenmuseum

Het Tropenmuseum in Amsterdam is een geweldig museum dat kinderen en volwassenen op haar eigen manier voorlicht over de tropen, culturele diversiteit en menselijk gedrag. Dat klinkt erg saai, maar dit museum heeft met een geweldige collectie en een grote hoeveelheid aan tentoonstellingen een arsenaal aan kennis beschikbaar dat op een leuke manier aan de bezoekers wordt overgebracht.

Van de allerkleinsten die kunnen zoeken naar cadeaus van gasten op het wereldfeest, naar lessen over slavernij voor basisschoolleerlingen tot de theatrale tentoonstelling Sabi Suriname voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs. Het Museum is wat mij betreft echt een dikke tip als je als ouder of opvoeder je kinderen een breder wereldbeeld wilt geven.

Anne Frank Huis

Het Anne Frank Huis probeert je een beeld te geven van de levens van Anne Frank en haar familie die in de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zaten in het achterhuis van dit pand. Door middel van foto’s, verhalen, voorwerpen én het dagboek van Anne Frank krijg je een beeld van hoe de deze oorlog moet zijn geweest voor Joodse ondergedoken gezinnen.

Door de gebeurtenissen uit het verleden te betrekken op de levens van jongeren nu biedt het Anne Frank Huis een ideale mogelijkheid om kinderen en volwassenen een spiegel voor te houden, te leren over diversiteit, acceptatie en vrijheid van meningsuiting. Doordat het museum internationaal bekendheid geniet kan het er vaak heel druk zijn, maar laat dat je honger naar kennis niet in de weg staan.

Micropia

Micropia is ’s werelds eerst een enige museum ter wereld dat is gewijd aan de onzichtbare wereld van de micro-organismen. De wereld van de microben wordt door middel van uitvergrotingen, microscopen en grote lichtbakken en beeldschermen duidelijk gemaakt. Men gaat in op de invloed en de alom aanwezigheid van micro-organismen. Vooral in de tijd van corona een mooie manier om je kennis te verbreden dus.

Nemo Science Museum

Ben je geïnteresseerd in natuurkunde, scheikunde, gedragswetenschappen of biologie, dan is Nemo echt dé plek voor jou! In het wetenschapsmuseum staan talloze experimentele opstellingen waar de bezoeker wetenschappelijke verschijnselen krijgt uitgelegd én kan uitproberen. Het motto van het museum is “Hands on!” wat dus inhoudt dat je echt heel veel zelf mag uitproberen. Het museum is bedoeld voor jong en oud en probeert de kennis en interesse in wetenschap en technologie te verbreden.

WONDR Experience

Het perfecte plaatje voor je Instagram of TikTok-account ga je hier schieten. In dit nieuwe Amsterdamse museum is het een komen en gaan van kleuren, vormen en verbazing. Het hele museum lijkt gebouwd om het perfecte plaatje te maken. Zorg wel dat je een volle batterij of powerbank bij je hebt, want je bent echt zo door je batterij heen. Een statief of selfiestick is niet toegestaan, dus hou hier rekening mee. Het museum is echt een overload aan visuele, geluids- en sensorische prikkels, dus als je hier gevoelig voor bent, bereid je daar goed op voor.

Na het bezoek aan musea in Amsterdam

Na het bezoek aan musea in Amsterdam is er nog zat te doen. Zo kun je natuurlijk gaan winkelen in het centrum, één van de vele terrasjes pakken of een bezoekje brengen aan de LEGO store Amsterdam. Zorg natuurlijk wel dat je de benodigde documentatie, zoals QR-code en ID bij je hebt voor alle bezoekers.

Museum Amsterdam Madame Tussaud
Geen reactie's

Geef een reactie