Met het gezin op vakantie in eigen land: wat kun je doen?

Met het gezin op vakantie in eigen land: wat kun je doen?

Waar we normaal gesproken met velen naar het buitenland vertrekken voor een heerlijke vakantie, is dat afgelopen zomer wel anders. Velen hebben het op vakantie gaan in eigen land helemaal ontdekt. Hoewel voor velen toch nog iets is wat niet meteen aantrekkelijk is. Toch biedt ons kleine kikkerlandje veel mogelijkheden om een heerlijke vakantie te beleven. Denk bijvoorbeeld aan de vele opties voor een boot huren Zeeland of een echte fietsvakantie met de e-bike. We delen wat mogelijkheden om een fantastische vakantie in eigen land te beleven met het gezin.

Glamping

Het blijft toch een dingetje: het weer in Nederland. Hoewel we een fantastische zomer hebben gehad, kun je daar nooit met volle zekerheid op vertrouwen. Het is dan ook onzeker om met de tent op vakantie te gaan. Gelukkig is daar tegenwoordig een fantastische oplossing voor gevonden. Glamping is een trend waar we tegenwoordig niet meer omheen kunnen. Het voel echt alsof je onderdak hebt door middel van een huisje, maar dan in een tent. Zo kan je dus alsnog lekker binnen zitten bij wat minder weer. Het is volledig ingericht, waardoor je er meteen terecht kan en ook veel comfort hebt. En, het leukste van alles, is dat je toch dat kampeergevoel hebt.

De natuur ontdekken

Hoewel we een aardig dichtbevolkt land zijn, hebben we alsnog prachtige natuurgebieden. We weten zeker dat je veel van deze gebieden nog niet hebt gezien of nog nooit van hebt gehoord. Zo heb je zelfs tussen de drukste steden op nog geen 10 kilometer afstand de mooiste natuurgebieden. Maar, ook lang uitgestrekte gebieden waar je je makkelijk een week kan vermaken door de fantastische prachtplaatjes. Je weet in ieder geval zeker dat je volledig tot rust kan komen. Of dat nou door een bezoek aan het natuurgebied door 1 dag of misschien wel meer dan 1 week is. Het is dichterbij dan je denkt.

Eilandhoppen

Het mooie aan ons landje is dat je verschillende mogelijkheden hebt om eilanden te bezoeken. De waddeneilanden zijn stuk voor stuk uniek en hebben ieder zo haar eigen mogelijkheden. Je kan er voor kiezen om op vakantie te gaan op een van deze eilanden, maar je kan ook alle eilanden bezoeken in één vakantie. Je kan door middel van een speciale veerdienst naar de verschillende eilanden. Zo heb je een heerlijke strandvakantie met veel natuur, strandtentjes en de leukste dorpjes.

vakantie in eigen land
Geen reactie's

Geef een reactie