Man Cave inrichten

Man Cave inrichten

Een mancave is een ruimte waar een man zichzelf kan zijn en dingen voor zichzelf kan doen zonder dat hij daarbij gestoord wordt door andere leden van het gezin. Aangezien de slaapkamer vaak gedeeld wordt met een partner en de woonkamer vaak vol ligt met speelgoed, meubelen en andere dagelijkse dingen, is het voor een man vaak fijn om toch een eigen ruimte te hebben. Hier kan hij kan gamen, met lego of modeltreinen spelen of kan hij oefenen met het bespelen van een instrument. In dit artikel geef ik je 5 tips voor het inrichten van jouw eigen man cave.

Maak de mancave alleen van jou

Luister mannen, die man cave is dus echt van jou. Het is jouw territorium. Dat betekent dat er in deze Kamer geen ruimte is voor kinderspeelgoed, wasrekken, slingerende föhns, of andere zaken die niet thuishoren in de ruimte van een echte man. Maak de mancave alleen van jou. Om deze Kamer verder te personaliseren kun je bijvoorbeeld mooie foto’s van jezelf ophangen, foto’s met fijne herinneringen of posters van je favoriete band, race team of voetbalclub.

De zorg voor een goede basis van je man cave

De basis van je man cave is belangrijk. Denk bij de basis van je mancave aan de kleur van de muur, het soort vloer. wat je op de grond hebt liggen en niet heel onbelangrijk het vloerkleed wat op deze vloer ligt. Hoe je de basis van je man cave bepaalt is helemaal aan jou. Dit is afhankelijk van je smaak, specifieke materiaal voorkeuren en natuurlijk je budget. Ga eerst eens na waar jij het beste bij kan ontspannen. Het maakt niet uit of dat hoogpolig tapijt of een strakke laminaatvloer is.

Zorg voor een eye catcher

Iedere man cave heeft op zijn minst één eye catcher nodig. Een voorwerp dat opvalt als je de deur naar je man cave opent en dat vervolgens zorgt voor een wauw effect. Als je er ruimte voor hebt kun je hierbij denken aan een pooltafel of als het je ding is misschien een tafelvoetbaltafel. Maar je kan hierbij ook denken aan een playseat voor je spelcomputer of een enorme LEGO stad. Het maakt niet uit, zolang jijzelf en de mensen die jij uitnodigt in je man cave maar onder de indruk zijn van deze eye catcher.

Verlichting van de man cave

Naast de basis en de eye catcher is ook verlichting in een man cave erg belangrijk. Schaf de verlichting pas aan als je de man cave helemaal hebt ingericht. Op deze manier weet je welke plekken je moet verlichten of uitlichten. Vaak doet indirect licht het het beste in een man cave. Misschien dat de eye catcher onder een spotlight nog een idee is. Zorg er in ieder geval voor dat het geen fel verlichte ruimte wordt, waarin wit TL-licht de boventoon voert. Dit licht zorgt er namelijk niet voor dat je kan ontspannen of tot jezelf kan komen en dat heb je als echte man en vader af en toe echt wel nodig.

Bepaal welke meubels je in je mannenkamer wilt

Als laatste is het handig om de meubels die je in je man cave wilt hebben uit te kiezen. Ga je voor oude meubels uit je eigen interieur of ga je voor nieuw? Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk. Bepaal vooraf wat voor meubelstukken je in de kamer wil hebben. Wil je bijvoorbeeld een bank om relaxed op te chillen? Of kies je voor een bar met krukken eraan? Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ruimte die je hebt, maar een goede kastenwand in een luie stoel zijn absoluut geen overbodige luxe.

Ik hoop dat je door middel van bovenstaande tips je eigen man cave goed kunt inrichten en dat je er veel ontspannende momenten mag gaan beleven mocht je zelf nog tips hebben laat die dan achter In de reacties Misschien neem ik ze op een later moment op in dit artikel.

Man cave inrichten, mancave inrichten
Geen reactie's

Geef een reactie