Kleine irritatie

Kleine irritatie

Ken je dat? Zo’n kleine irritatie die eigenlijk gelijk je hele dag verziekt? Vraag het iedereen om je heen en je hebt gelijk iets om uren over te praten. Natuurlijk komt dat doordat de Nederlander van nature graag zeurt, maar ook omdat kleine irritaties gewoon fijn zijn om te delen. Vaak delen anderen namelijk dezelfde kleine irritaties en dan heb je gelijk een gemene deler om verder over te kunnen praten. Dikke tip: kleine irritaties zijn een top gespreksonderwerp voor stilgevallen verjaardagsfeestjes. In dit artikel deel ik mijn top 10 kleine irritaties.

 1. Haast, mijn grootste kleine irritatie

  Als ik ergens niet tegen kan dan is het haast. Haat gaat onder mijn huid zitten en zorgt ervoor dat ik de helft van de dingen die ik moest doen vergeet. Ik erger me mateloos aan mensen die mij proberen te haasten en laat deze dan ook standaard achteraan aansluiten in de rij. Als ik een deadline dreig te missen, dan ben ik daar ook altijd eerlijk over en probeer deze te verleggen, zodat ik niet hoef te haasten en zo voorkom ik kleine irritaties.

 2. Treuzelen

  Aan treuzelen irriteer ik mij misschien nog wel meer dan aan haast. Het is dan ook stiekem geen kleine irritatie meer. Toch hoort hij wel in dit rijtje thuis. Of het nu een volwassene is of een kind, van treuzelen krijg ik echt de kriebels. Het gebrek aan vermogen een knoop door te hakken is echt iets waar ik mij aan irriteer en waar ik door middel van sturen en gericht vragen stellen een einde aan probeer te maken. Lukt dan niet, dan ga ik me ergens in een hoekje op zitten vreten.

 3. Naadjes aan sokken

  Ik kan mij vreselijk ergeren aan naadjes van sokken. Vooral de naden on de teen als ik mijn schoenen aan heb zorgen voor iets waar ik vreselijk mijn concentratie bij kan verliezen. Bijzonder irritant als ik aan het rijden ben of een presentatie moet geven. Sinds kort draag ik dan ook naadloze herensokken. De oude sokken zijn gezamelijk linea recta de textielbak in gegaan want ik merk dat deze naadloze herensokken zorgen voor minder irritatie.

 4. Veel geluiden door elkaar

  Helemaal ibbelig word ik ervan! Veel geluiden door elkaar waardoor ik me niet kan focussen. Kermis is niks voor mij en ook een gesprek voeren in een kroeg of discotheek is nagenoeg onmogelijk. Zodra er veel geluiden door elkaar klinken raar ik afgeleid en gaat mijn aandacht alle kanten op. Ik irriteer me dan ook mateloos aan kinderdagverblijven, zwembaden en overdekte winkelcentra. Ik kan er niks aan doen, deze kleine irritatie zorgt ervoor dat ik in mezelf keer en dat ik soms nogal knorrig overkom.

 5. Mieren

  Zo midden in de zomer als mieren zich overal bevinden kan ik deze kleine irritatie niet meer onder stoelen of banken steken. Als een soort bezetene loop ik achter de kleine beestjes aan en ik verzin allerlei manieren om de mieren te verdelgen. Op de één of andere manier kan ik het niet hebben dat de kleine beestjes overduidelijk schijt hebben aan mijn inzet om hen het huis uit te krijgen. Dit maakt dat het verdelgen van mieren een kleine wedstrijd wordt met alleen maar verliezers.

 6. Mensen die zeuren over vroeger

  Steeds vaker bekruipt mij het idee dat mensen het moeilijk vinden dat tijden veranderen en dat de nieuwe generatie anders omgaat met zaken dan vroeger. Vaak is het ook angst en onbegrip. Daar waar ik vroeger met applaus werd ontvangen als ik de videorecorder geïnstalleerd kreeg, daar moet een kind van 8 tegenwoordig al een hele robot kunnen coderen. Dat is voor de eerdere generaties best intimiderend lijkt mij. Begrijpen doe ik het dus wel, dat neemt echter niet weg dat ik diep moet zuchten als er weer eens een vooringenomen babyboomer zijn of haar oordeel klaar heeft.

 7. Jeuk onder je voet tijdens het autorijden

  Er is werkelijk weinig zo irritant als jeuk onder je voet tijdens het autorijden. Het is ook nog eens gevaarlijk, omdat je gaat proberen de jeuk te stoppen.  Om deze kleine irritatie tegen te gaan moet je niet tijdens het rijden onder je voet gaan krabben, maar moet je echt je auto even aan de kant zetten. Op die manier kun je veilig je schoenen uittrekken en krabben waar het jeukt.

 8. Voordringen in de rij

  Mensen die voordringen in iedere willekeurige rij zijn wat mij betreft sowieso af. Of je nu aan het wachten bent tot je geholpen wordt bij de slager of staat te wachten tot je in de Efteling de longen uit je lijf kunt schreeuwen in de Baron 1898, je hebt gewoon op je beurt te wachten. Doe je dat niet dan val je volgens mij in de laagste categorie mens. Wat geeft jou het recht om jezelf voor een ander te plaatsen? Als ik het zie of als et mij gebeurt, dan zeg ik er altijd iets van. Vaak tot ergernis van de voordringer.

 9. Is aan het typen… Maar er komt nooit een berichtje

  Voor mij reden om gefrustreerd mijn telefoon tegen de muur te willen gooien. Persoon X is in Whatsapp aan het typen, maar er volgt nooit een berichtje. Wat ben je aan het typen, maar durf je niet te verzenden? Is het zo geheim dat je het uiteindelijk toch maar niet stuurt? Ben je stil verliefd op me en durf je het niet te zeggen? Vertel het mij!! Ernaar vragen doe je niet, want je krijgt toch altijd een soort van smoesje. Dan maar opnemen in een lijstje met kleine irritaties.

 10. Mensen die het hebben over hun “bedrijfje”

  Als je eindelijk de knoop door hebt gehakt en besloten hebt om te gaan ondernemen, dan verdient deze keuze de naam bedrijf en niet het denigrerende en niet van zelfvertrouwen sprekende “bedrijfje”. Hoe irritant ook, ik verbeter mensen altijd als ze het hebben over een bedrijfje. Het doet geen recht aan je inzet en passie waarmee je jouw bedrijf op de kaart probeert te zetten. Of je omzet nu 3 Euro is of drie miljoen, heb lef en noem jouw vrucht van ondernemerschap een bedrijf.

kleine irritatie
Geen reactie's

Geef een reactie