Een kinderkamer inrichten zonder stress

Een kinderkamer inrichten zonder stress

Een kinderkamer inrichten kan een prijzige aangelegenheid zijn. Als je een volledige kinderkamer in één keer koopt ben je zo een paar duizend Euro kwijt. Toch kun je soms niet anders en moet je gewoon met de kinderkamer van je peuter aan de slag. Zo stond Fleur voor de opgave om in een week tijd een gangbare kinderkamer voor Morris bij elkaar te verzamelen zonder budget. Trots als een pauw was ze toen dit ook nog eens lukte. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is er ook weer een beetje budget, dus kunnen we verder werken en gaan we Morris zijn droom kinderkamer inrichten. In dit artikel geef ik je tips, zodat ook jij je kinderkamer met een verantwoord budget in kan richten.

Neem de tijd als je een kinderkamer in gaat richten

Hoewel het soms niet anders kan, toch is het belangrijk om de tijd te nemen bij het inrichten van een kinderkamer. Dit is belangrijk voor zowel je portemonnee als  voor je geduld. Als je de tijd neemt bij het inrichten kan het namelijk zo zijn dat je nog fijne aanbiedingen tegenkomt. Zo bespaar je soms tientallen Euro’s op een kast of kinderbed als je uitgekiend te werk gaat. Ook vloeren zijn het waard om te wachten. Ga gefocust op onderzoek uit naar de fijnste meubels voor de kinderkamer van je peuter en richt de kamer in met geduld.

Begin het inrichten van een kinderkamer met een plan

Maar wees niet bang om van dat plan af te wijken. Pak het plan om de kinderkamer in te richten dan ook niet extreem aan, maar schrijf in ieder geval op wat jouw beeld van de ideale kinderkamer is. Krijgt de kamer een thema of wil je juist een strakke kamer voor jouw spruit? Welke meubels komen erin? Allemaal vragen die je in je inrichtingsplan kunt beantwoorden. Misschien is het ook handig om een vision board te maken om zo in ieder geval beeldend te krijgen welk gevoel je bij de kinderkamer gaat krijgen. Kom je in de praktijk betere, goedkopere of andere meubels tegen, dan mag je best afwijken van je plan. De enige die kwaad op je kan worden is de peuter die in de kinderkamer moet slapen..

Hou de basis neutraal

In het artikel over hoe je een kinderbed uit kunt kiezen gaf ik al aan dat het verstandig is om een neutraal bed te kopen. Op deze manier gaat dit bed veel langer mee dan een bed met een thema. Zo is het ook met de muren, de vloer en andere meubels. Hou alles bij het inrichten van de kinderkamer allereerst neutraal. Het thema kun je vervolgens uitwerken met accessoires. Natuurlijk kun je als je erg creatief bent de kinderkamer helemaal in thema schilderen en kun je ook het bed kopen in het thema van jullie kinderkamer, maar na twee jaar is je kind het interieur van de kamer zat en kun je weer van voren af aan beginnen.

Ga jezelf helemaal te buiten aan accessoires voor de kinderkamer

Als je de basis van de kinderkamer neutraal houdt, dan kun je jezelf helemaal los laten gaan op prachtige accessoires. Een tipi voor de peuter om fijn in te kunnen spelen en lezen is een veel gezien accessoire. Ook kun je de kinderkamer inrichten door er alvast een bureau neer te zetten of een fijne stoel waar jij in kan zitten als je een verhaaltje voorleest. Vergeet niet dat er prachtige lijsten zijn om op te hangen of fleur de kamer van jouw kleuter op met een plant. Zo kun je de kleine ook nog iets leren over verantwoordelijkheid en biologie. De mogelijkheden zijn eindeloos als het op accessoires aankomt. Kijk voor inspiratie eens op Pinterest of Instagram. Hier vind je letterlijk duizenden kinderkamers die echt prachtig zijn ingericht.

Vergeet niet dat je de kamer inricht voor je kind

Met de huidige standaarden in social media willen ouders nog weleens vergeten voor wie ze de kamer inrichten. We willen allemaal mooie kamers waar we de foto’s van kunnen delen op onze Instagram of Pinterest. Kinderen en vooral peuters vinden heel strak ingerichte kinderkamers nogal saai en zullen binnen de kortste keren de muren voorzien van een laagje viltstift of waterverf. Geef kinderen op hun kamer de mogelijkheid om te spelen en te ontwikkelen. Plaats een tafel in de kamer waar ze aan kunnen tekenen of schrijven en leef je uit met kleur. Een kinderkamer inrichten doe je voor je kind en niet voor de buitenwereld, hoeveel likes het ook op kan gaan leveren.

Kinderkamer inrichten baby
Kinderkamer inrichten peuter
Geen reactie's

Geef een reactie