Breda, jij blijft altijd kloppen

Breda, jij blijft altijd kloppen

Afgelopen 1 juni was het Tweede Pinksterdag. Een dag die normaal gesproken hele gezinnen naar uitjes door het hele land lokt. Bij lekker weer trekken hele volksstammen naar meren, plassen en het strand. Dit jaar was dat net even anders. Na een sluiting van net geen tweeëneenhalve maand mocht de horeca in Breda onder strikte voorwaarden de deuren en terrassen weer openen. In Breda was dat reden voor een klein feestje.

Breda ging dicht

De horeca-ondernemers van Breda hebben lang naar deze dag toegeleefd. Al kort na het bericht van Minister President Rutte dat de horeca moest sluiten begonnen veel uitbaters van Bredase restaurants en café’s met het opknappen van hun eigendom. Breda ging dicht. Maar de stad was niet tot stilstand gekomen. Wekenlang was het ’s avonds stil, maar hoorde je overdag het geluid van schuurmachines, boren en timmeren. Ook kregen de vlaggenmasten een likje verf. De pleinen en stegen werden weer eens goed gereinigd. Nu na weken zwoegen en wachten mochten de mannen en vrouwen van de café’s en restaurants eindelijk de deuren weer openen!

Op 1 juni 2020 mocht de horeca in Breda weer open

Om 12.00 precies mochten de horeca-ondernemers hun tenten openen. Breda zou Breda niet zijn als dat niet groots gevierd zou worden. Met een feestelijke opening en rijen voor de terrassen mocht Breda eindelijk weer de gezelligste stad van Nederland worden. Zelfs in de haven lagen de boten weer klaar om te varen in Breda. Bredase vlaggen leidden de weg naar de Bredase horeca en zoals je op het  filmpje kan zien is dat een machtig mooi gezicht. Hoog in de kerktoren van de Grote Kerk wappert een grote vlaggenmast met vlag om het centrum van alle gezelligheid aan te geven. Een prachtige actie van de VVV Breda die perfect aantoont waar Breda voor staat. Breda blijft kloppen!

Bron: Welkom in Breda / Duizenddingen

Breda, jij blijft altijd kloppen

Nu het hart van Breda weer klopt is het aan de inwoners van deze Brabantse stad om ook de ziel van Breda weer terug te brengen. De vlaggen aan de gevel en de open deuren in de horecagelegenheden zijn mooi. Die zijn echter helemaal niks zonder gasten in de kroegen en restaurants. Zonder de onder de regels van het RIVM volstromende terrassen blijft Breda een lege stad met lege pleinen. Gelukkig zaten de terrassen met het mooie weer van de afgelopen week snel vol.

Het viel alleen wel op dat de bezoekers weer even moesten wennen aan horecabezoek. Breda, jij blijft altijd kloppen, corona of niet. Er is leven in de stad en er zijn mensen die de schouders eronder zetten om dit zo te houden. Laten we hopen dat dit niet het nieuwe normaal is, maar dat we over een jaar kunnen zeggen: “Weet je nog, toen in juni de terrassen weer opengingen en we anderhalve meter afstand moesten houden?

Horeca Breda vlaggen leiden de weg
Controle naleven regels horeca Breda
Terras Breda voor heropening
Geen reactie's

Geef een reactie