Jon Bellion in Nederland

Jon Bellion in Nederland

Op 5 april 2016 spraken Fleur en ik elkaar voor de aller eerste keer. Zij swipte naar rechts, ik swipte naar rechts en er gebeurde iets magisch.. Deze magie is er nog steeds en dat is mede dankzij een singer/songwriter die voor ons veel pakkende nummers heeft gemaak: Jon Bellion. Toen Fleur en ik elkaar net leerde kennen liet ik haar de muziek van deze in Nederland redelijk onbekende zanger horen en zo kon het gebeuren dat veel goede herinneringen uit het begin van onze relatie gekoppeld zijn aan zijn muziek. Met nummers als “Human” en “Haunted House” werd Jon Bellion met zijn nummers de soundtrack van 2016.

Mijn 2016

Uiteindelijk tekent de muziek van Jon Bellion mijn herinneringen aan 2016. Ritjes met Fleur naar haar familie in Breda, romantische etentjes, emotionele momenten en de feestdagen, maar ook de verhuizing van Fleur naar Sassenheim zijn in mijn hoofd gekoppeld aan liedjes van Jon. Het duurde niet lang voordat Fleur teksten van zijn nummers in de auto hard meezong en dat nummers van Jon standaard in Spotify playlists tevoorschijn kwam. Kortom we waren een beetje fan!

Nu in 2019 staan zijn nummer nog steeds in onze playlists en zijn we een soort ambassadeurs geworden voor de muziek van Jon Bellion in Nederland. Iedereen die ons vraagt wie die leuke muziek heeft gemaakt krijgt van ons te horen dat het Jon Bellion is, wat zijn beste nummers zijn en wat het verhaal erachter is. We zingen nog steeds luidkeels mee en ook Morris gaat heel goed op zijn nummers.

Jon Bellion in Paradiso!

Tijdens een rustige avond op mijn werk kwam ik erachter dat Jon op 5 april 2017 zou optreden in de grote zaal van Paradiso! Wat een geweldig toeval! Precies een jaar na mijn kennismaking met de liefde van mijn leven! Ik boekte meteen de tickets en stuurde een appje naar Fleur dat ik een verrassing voor haar had. In mijn hoofd had ik meteen al de ideale avond georganiseerd. De rit naar Amsterdam, lekker eten bij een goed restaurant, een geweldig concert waar Jon speciaal voor ons al “onze” nummers zou zingen en daarna onder invloed van bier, wijn en een geweldige avond “Last night I woke the fuck up” schreeuwend over straat de weg naar ons hotel kwijtraken… Lang kon ik de verrassing niet voor me houden en een paar dagen later maakte ik Fleur deelgenoot in mijn voorpret.

Fleur was net als ik dolblij met het feit dat Jon Bellion naar Nederland zou komen. Een paar maanden lang was het alsof we uitkeken naar Sinterklaas, maar dan in april. Inmiddels was onze relatie zo ver gevorderd dat ik zelfs speelde met het idee om haar die avond ten huwelijk te vragen. Niet heel verstandig aangezien we pas kort samen waren, maar wel heel romantisch.

Het concert was voor onbepaalde tijd uitgesteld

De voorpret duurde en duurde, want het concert was pas in april, maar werd keihard uit de lucht geschoten door een e-mail van Paradiso. Het concert was voor onbepaalde tijd uitgesteld! Jon was erg moe en had onze feestdag uitgekozen om uit te rusten. Ik had er alle begrip voor, want god wat had die man het druk op zijn Europese tournee. Flink balen natuurlijk vanwege de toepasselijke datum en mijn mentale voorbereiding, maar het was niet anders. Mijn begrip was echter van korte duur. Mijn oog viel op een Facebookbericht dat Jon op 4 en 6 april extra concerten had ingelast in Groot Brittanni√ę! Dus moe zijn en een concert af lassen, maar wel twee extra concerten geven. Daar had ik geen begrip voor.

Afgelast

Vier maanden en wat updates van Paradiso later valt de bom. Het concert van Jon Bellion in Nederland is afgelast.. Hier baalde ik dus echt stevig van. Paradiso zal het geld van de tickets zo snel mogelijk terugstorten en ze bieden hun verontschuldigingen aan¬† en dat is allemaal heel erg netjes. Maar Fleur en ik willen naar Jon! Want zijn muziek blijft de soundtrack van mijn 2016 en de track “Human” zal nog wel een tijdje in onze playlist staan.

Jon Bellion in Nederland september 2019

Niet heel lang geleden werd bekend gemaakt dat Jon Bellion op 25 september weer in Nederland zal spelen! Nog steeds draaien wij zijn nummers heel regelmatig en ik ga er dan ook vanuit dat we er dit keer bij zijn. Ik hoop echt dat het concert van Jon Bellion dit keer wel doorgaat. Ook zijn nieuwe nummers zijn supervet, dus ook al zal hij de oude nummers niet meer spelen, Fleur en ik vermaken ons wel! Misschien maakt hij ook wel de soundtrack van ons 2019..

Jon Bellion
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.