Je slaapkamer een nieuwe look geven

Je slaapkamer een nieuwe look geven

Eens in de zoveel tijd wil je graag de slaapkamer flink aanpakken. De kleur op de muur vind je niet meer mooi, de accessoires die je gebruikt hebt zijn niet meer favoriet en de gordijnen zijn aan vervanging toe. Zorgen voor een nieuwe look in de slaapkamer kan zorgen voor een frisse blik, een schone start en nieuwe inspiratie. Maar hoe pak je dit aan?

Begin met het bepalen wat mag blijven

Als eerste is het belangrijk voor jezelf te bepalen welke meubels en accessoires er mogen blijven. Wanneer je dit eenmaal weet kun je verder met het bepalen van de nieuwe look van je slaapkamer. Kijk alle meubels na op belangrijke punten, zoals de stevigheid van het bed en de kast, maar ook de staat van je gordijnen, de vloer en de muren.

Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt wat er mag blijven en wat er vervangen moet worden, kun je op gaan stellen wat er allemaal gebeuren moet aan de kamer. Het makkelijkste is het, om dit duidelijk op te schrijven en er direct bij te zetten wat er gebeuren moet. Stel dat je de muren een nieuwe kleur wilt geven, maar dat er ook een aantal gaten gevuld moeten worden, dan zijn dat dus twee punten om aan te werken.

Ga op zoek naar een nieuwe look

Een nieuwe look betekent vaak dat je ook graag een andere kleur wilt gebruiken in de slaapkamer, en dus is het nodig dat je hier naar op zoek gaat. Dit kun je online doen, maar bijvoorbeeld ook in de bouwmarkt. Het grote voordeel hierbij is dat je dan verschillende kleurstalen met elkaar kunt vergelijken of juist kunt combineren om te zien of dat een mooi effect geeft. Voor welke kleur je gaat moet je uiteraard zelf bepalen, maar het is wel aan te raden niet teveel kleuren door elkaar te gebruiken. Zeker voor de slaapkamer wordt vaak aangeraden het rustig te houden, omdat dit de plek is waar je tot rust komt.

Meubels vervangen

Het kan natuurlijk goed zo zijn dat de slaapkamerkast echt aan vervanging toe is. In dat geval zou je dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe kast die bij je kamer past, zodat het één geheel vormt. Heb je bijvoorbeeld een mooi wit dressoir of make-uptafel staan met zilveren grepen of knoppen, dan doe je er goed aan dit ook in de slaapkamerkast terug te laten komen.

Heb je ook een wastafel in de slaapkamer, zoals je dat vaak bij oudere huizen ziet? Bedenk je dan ook eens of het zinvol is de wastafelkraan te vervangen. Het lijkt misschien niet zo heel belangrijk, maar ook de kraan draagt bij aan de uitstraling van je slaapkamer.

De juiste accessoires voor je nieuwe look

Als alles dan klaar is, is het tijd voor de accessoires. Heb je de muren in een rustige kleur gehouden, dan kun je met de accessoires hier iets vrijer in zijn. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende kleur zoals mosterdgeel en pas dit toe aan de gordijnen en de sierkussens op het bed. De gordijnen en kussens hoeven natuurlijk niet volledig in deze kleur te zijn; een mooie tekening in de stof kan ook al voldoende zijn.

slaapkamer nieuwe look
Geen reactie's

Geef een reactie